ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

ΒΙΝΤΕΟ Ο Πρωθυπουργός ξεσκέπασε τον Κυριάκο (Αντώνη) Μητσοτάκη (Σαμαρά) “Σε αυτή τη μάχη θα βρεθείτε αρκετά ελλιποβαρής”

ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

BINTEO ΜΕΓΑ ΣΟΟΥ και πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης από τον Κυριάκο (Αντωνη) Μητσοτάκη (Σαμαρά) στη Βουλή… Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στη Βουλή, αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά», ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας τόνισε πως σήμερα η Βουλή ψηφίζει τα τελευταία μέτρα, καθώς η χώρα βγαίνει από μια μακρά και επίπονη διαδικασία.

«Άκουσα τη θεατρική ομιλία του Μητσοτάκη. Σήμερα επέλεξε να μετατραπεί σε φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ, του Σαμαρά. Του πρώην πρωθυπουργού που έχτισε όλη την καριέρα του πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό σε ένα θέμα που επί 26 χρόνια αποτελεί πληγή της Ελλάδας, στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αν και ήταν ο πρώτος ο οποίος επισήμως, αντικαθιστώντας τότε τον Κων. Μητσοτάκη, αποδέχτηκε να καταγραφεί η γείτονα χώρα με τον ώρα Μακεδονία της Δημοκρατίας. Αυτός που είχε το θράσος αργότερα να σηκώσει τη σημαία του υπερπατριωτισμού και να ρίξει τη ν κυβέρνηση Μητσοτάκης. Και σήμερα παριστάνει θεματοφύλακα αξιών, όταν το 1994, έχοντας ιδρύσει στην Πολιτική Άνοιξη, επιτίθεται λυσσαλέα στον Παπανδρέου και στον Κων. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας πυρά προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα»

«Ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα». Με αυτή τη φράση άρχισε την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε πως «έχει ιστορική αξία η σημερινή συνεδρίαση. Για τελευταία φορά ψηφίζουμε, τα τελευταία μέτρα, της τελευταίας αξιολόγησης, του τελευταίου προγράμματος».

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Αντιμετωπίσαμε ιστορικά ζητήματα. Κάναμε πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, κάποιες είχαν αδικίες, αλλά στο τέλος ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά», πρόσθεσε, κατά τον απολογισμό του.

«Σήμερα, δομικές μεταρρυθμίσεις έχουν προχωρήσει, με γενναίες αποφάσεις και βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του ΟΑΣΑ στη λίστα των χωρών με το σημαντικότερο μεταρρυθμιστικό έργο», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, είπε:

«Η Ελλάδα έχει γίνει μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Εργάζονται όλες οι πλευρές προκειμένου στις 21 Ιουνίου να βρεθεί μια λύση για την ελάφρυνση του χρέους που θα καθιστά την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές σταθερή και διαρκή. Αυτή η λύση είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί, γιατί το επιθυμούν όλοι. Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου για τη δύσκολη δουλειά που έχουν καταβάλει οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Λιάκος».

«Χάρη και στη δική σας ψήφο, βγαίνουμε από τα μνημόνια», πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Go to Top