Βαρουφάκης: “Παραδίδω τον Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού-σαμπόταρε την εθνική προσπάθεια”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Ο Δούρειος Ίππος των δανειστών στην Ελλάδα είχε και έχει ονοματεπώνυμο: “Γιάννης Στουρνάρας”.

«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους» απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ο οποίος χθες, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι είναι υπουργός μίας χρεοκοπημένης χώρας.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών στο real.gr:

«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*