ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Τσίπρας σε Ν.Δ: “Δεν σας σώζουν ούτε τα κανάλια ούτε το στρατευμένο μηντιακό σύστημα ολόκληρο”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Απ’  την ομιλία του στη συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ«Έχω την αίσθηση ότι τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη έχει αρχίσει να ρετάρει»…

«Τόσο που η πανίσχυρη μιντιακή και επικοινωνιακή ομπρέλα που έχει στηθεί για να τους προστατεύει δε μπορεί να πια να κρύψει ούτε τα σκάνδαλα, ούτε την ανικανότητα, ούτε την ασυνεννοησία, ούτε τη fake αριστεία. Όλα αυτά βέβαια θα ήταν αντικείμενο σκωπτικής αντιμετώπισης, αν δεν αφορούσαν τις ζωές μας και αν δε λάμβαναν χώρα και σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων ή της προσφυγικής κρίσης. Διότι το να καλύπτει ψευδόμενους και απατεώνες υφυπουργούς ή διωκόμενους για σκάνδαλα συμβούλους και συνεργάτες, Ή να διορίζει παντού σε κρατικές θέσεις με κριτήρια αναξιοκρατίας και πελατειακής δοσοληψίας, ήταν αναμενόμενο. Δε μας εκπλήσσει», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Αλλά το να χειρίζεται με τόση ανευθυνότητα κρίσιμα εθνικά θέματα, είναι κάτι  που ξεπερνά τη δυνατότητα της ανοχής μας, ακόμη και της ανοχής και της σιωπής ενός στρατευμένου να υπηρετεί την κυβέρνηση μιντιακού συστήματος. Γιατί η ανευθυνότητα αυτή γεννά ανασφάλεια και εγκυμονεί κινδύνους σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και τη στάση της κυβέρνησης και τη μη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, είπε: «Εδώ και πέντε μήνες παρακολουθούμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να υποβαθμίσει τη Τουρκική προκλητικότητα στη Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Αυτοί που μας κατηγορούσαν όταν τον Ιούνιο συγκαλέσαμε το ΚΥΣΕΑ για να συντονιστούμε στο πως θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, ότι δραματοποιούμε τις εξελίξεις. Μόλις ανέλαβαν άρχισαν να κρύβουν κάτω από το χαλί τις εξελίξεις. Και όταν στις 25 Σεπτεμβρίου, ο κος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, συνάντησε τον Πρόεδρο Ερντογαν, έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός στην Ιστορία που δεν έθεσε το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου.

Τόσο καλά που επι δύο μήνες οι προκλήσεις σταματημό δεν είχαν.  Φανταστείτε να μην είχε πάει και καλά τι θα γινόταν. Και όλο αυτό το διάστημα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κρύβει τις προκλήσεις κάτω από το χαλί, να της αφήνει αναπάντητες, να μην ενεργοποιεί τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας που πετύχαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιούνη και να ακολουθεί μια στρατηγική αδράνειας και κατευνασμού της Τουρκίας, με το βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές. Αποκορύφωμα αυτής της στρατηγικής ήταν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που ευθέως συνέδεαν το προσφυγικό με το Συριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εμείς εγκαίρως προειδοποιήσαμε, ότι αυτή πολιτική είναι λανθασμένη αν όχι καταστροφική. Διπλά επιζήμια. Διότι και αχαλίνωτες θα γίνουν οι προκλήσεις και οι ροές θα ενταθούν. Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Go to Top
%d bloggers like this: