ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Τσακαλώτος “Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη…”

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη. Το μόνο που μπορεί να καταργηθεί, θα ήταν το κομμάτι της πρώτης κατοικίας και εμείς ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», «όσοι είναι εντός του νόμου Κατσέλη 31 12 2018, δεν χάνουν κανένα δικαίωμα ακόμα και μόνο η αίτηση να έχει γίνει. Σχεδόν όλες οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη θα παραμείνουν και μετά τις 31 Δεκεμβρίου»

«Ένας από τους λόγους που υπάρχει το υπερπλεόνασμα», όπως είπε «είναι και για καλούς λόγους γιατί είχαμε αύξηση της απασχόλησης».

Όπως είπε, «όταν εμείς δίνουμε επίδομα παιδιού ή όταν εμείς κάνουμε επίδομα στέγασης για νέα ζευγάρια, τότε τα βοηθάμε σε σχέση με το σπίτι τους αλλά συγχρόνως βοηθάμε τους συνταξιούχους γιατί δεν θα είναι αναγκασμένοι η μισή σύνταξη να πηγαίνει στα παιδιά»

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή υποστηρίζει ότι και να μην είναι η καλύτερη δυνατή δεν μπορούμε να περιμένουμε άλαλα 25 χρόνια»

Για τις καταλήψεις στα σχολεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι «νομίζω ότι η λύση είναι και τα σχολεία και οι καθηγητές να κάνουν ανοιχτές συζητήσεις. Να δούνε που είναι προβληματική αυτή η λύση. Το υπουργείο πρέπει να προωθήσει ένα ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά. Νομίζω ότι το σχολείο πρέπει να συζητήσει για αυτά τα θέματα».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «πρέπει σε αυτές τις εκλογές οι δυνάμεις της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και οι Πράσινοι να βάλουν τις διαχωριστικές γραμμές σε ότι αφορά την ακροδεξιά
και σε ότι αφορά τα δικαιώματα, αλλά και τον Εθνικισμό».

Για τις αυτοδιοικητικές, όπως είπε «πρέπει να μιλήσουμε και με άλλες δυνάμεις για να στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αναντιστοιχία αυτών που πίστευε και αυτών που έκανε, ο κύριος Τσακαλώτος είπε: «πάντα υπάρχει η έννοια του συμβιβασμού και της διαβούλευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολλά είναι αυτά που προσπαθεί να κάνει μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Αυτά που προσπαθεί η Αριστερά για παράδειγμα να κάνει, είναι ένα κοινωνικό κράτος και να εφαρμόσει τις ενεργειακές κοινότητες, είναι αυτά που αλλάζουν τους συσχετισμούς».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: