ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΔ & ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) τη μη περικοπή των συντάξεων… «Μυστικά δείπνα» με την Τρόικα που τους… άναψαν φωτιές

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ… Μυστικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών, που βρίσκονται στην Αθήνα είχαν στελέχη της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, με το βασικό μενού να είναι η τύχη των συντάξεων και η ακύρωση ή όχι των μειώσεων τους από την 1-1-2019.

Και τα δύο κόμματα, άγνωστο γιατί, κράτησαν μυστικές τις συναντήσεις με τους «τροϊκανούς». Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, αλλά και οι δύο αποκαλύφθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συναντήσεις των επιτελείων των κομμάτων (δεν κατέστη δυνατή η διασταύρωση της πληροφορίας ότι συμμετείχαν ή πραγματοποιήθηκαν άλλες συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας και με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματά), επεδίωξαν να αντλήσουν πληροφορίες από τους επικεφαλής των θεσμών σχετικά με την τύχη των συντάξεων, επειδή, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν αναγάγει σε κορυφαίο ζήτημα της επικοινωνιακής τους στρατηγικής, την προοπτικής της μείωσης.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες που διαρρέουν από υψηλά κλιμάκια των θεσμών, η μείωση ακυρώνεται και η εξέλιξη αυτή φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είχαν επενδύσει στο «κούρεμα» ενώ αντίστοιχα, ενισχύει τη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν και τα δύο κόμματα αναδεικνύουν έντονα τον εκνευρισμό που προκαλεί στους κόλπους τους, ακόμα και η προοπτική ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, στις συναντήσεις που είχαν με τους επικεφαλής των θεσμών επιχείρησαν να εκμαιεύσουν, την τύχη των συντάξεων και αν αυτή επηρεάζει ή θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Ωστόσο είχαν απέναντί τους, τεχνοκράτες και όχι τα πολιτικά στελέχη των Θεσμών δηλαδή της Κομισιόν, της ΕΚΤ του ESM και του ΔΝΤ, οι οποίοι και θα πάρουν τις αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό οι απαντήσεις που έλαβαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί από τους εκπροσώπους των δανειστών, ήταν ασαφείς, παρά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα που δέχτηκαν για τις συντάξεις και παρέπεμψαν εμμέσως αλλά σαφώς στους προϊσταμένους τους και στο Eurgoroup.sofokleousin.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Go to Top
%d bloggers like this: