ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ: Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων “ΚΑΙΕΙ” τον 28χρονο που “θέρισε” γιαγιά και εγγόνι…

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ by

Το πόρισμα των δύο πραγματογνωμόνων, που εξέτασαν την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος στο Αίγιο, όπου σκοτώθηκαν γιαγιά και εγγόνι, «καίει» τον οδηγό που το προκάλεσε.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, οι δύο πραγματογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο οδηγός που παρέσυρε στον θάνατο γιαγιά και εγγόνι, την ώρα που μπήκε στην μοιραία στροφή, έτρεχε με ταχύτητα 102 χιλιομέτρων. Ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις που έκαναν πριν περίπου δύο εβδομάδες, όταν έλεγαν πως πρέπει να πήγαινε με ταχύτητα 100 χλμ, την ώρα που στο σημείο δεν επιτρέπεται σε οδηγούς να τρέχουν με περισσότερα από 50 χλμ ανά ώρα.

Τι λέει το πόρισμα για το τροχαίο στο Αίγιο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα το δελτίο του Star, το πόρισμα των δύο πραγματογνωμόνων αναφέρει μεταξύ άλλων:
Το αυτοκίνητο του οδηγού είχε αναπτύξει ταχύτητα από 80 – 130 χλμ. Όταν όμως μπήκε στη στροφή η ταχύτητα του ήταν μεγαλύτερη από 102 χλμ. γι’ αυτό κι έγινε η εκτροπή.
Η εκτροπή του οχήματος οφείλεται σε ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης της καμπυλότητας της στροφής.
Πρώτα χτύπησε το καρότσι στο οποίο βρίσκονταν το μωρό, το οποίο εκτινάχθηκε σε απόσταση 5 μέτρων και χτύπησε με το κεφαλάκι του σε κολόνα.
Η γιαγιά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω της. Μάλιστα υπάρχουν και ίχνη από τον τροχό στα χέρια της.

Δεν είχε καμία βλάβη το αυτοκίνητο

Οπως προκύπτει από το πόρισμά τους, δεν υπήρχε καμία μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητο πριν τη σύγκρουση, όπως ισχυριζόταν ο οδηγός. Ετσι η τροχαία Πατρών θα παραδώσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Εχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον οδηγό, ο οποίος θα απολογηθεί για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα (επικίνδυνη οδήγηση,ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: