ΤΟ ΕΜΠΡΑΚΤΟ “ΝΑΙ” ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Το μισό δισ προσεγγίζουν ήδη τα ρυθμισμένα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του νέου σχήματος των 120 δόσεων!
Σε δύο εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχουν ήδη οριστικά ρυθμίσει πάνω από 22.600 οφειλέτες κάθε είδους ενώ έχουν αιτηθεί τον προσδιορισμό και επανυπολογισμό των οφειλών τους 48.700 μη μισθωτοί.

Εκτός από τους μη μισθωτούς έχουν ρυθμίσει απευθείας στο KEAO 11.300 εργοδότες όπως και 500 με αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές γεγονός που σημαίνει πως περισσότεροι από 60.000 οφειλέτες έχουν ήδη κάνει χρήση του νέου σχήματος ρύθμισης προς τα Ταμεία.
Σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένοι εργοδότες έχουν προχωρήσει στην εφάπαξ εξόφληση της βασικής οφειλής ώστε να καρπωθούν τη διαγραφή των προσαυξήσεων και των τόκων στο 100%
Ειδικότερα μέχρι χθες είχαν υποβάλει οριστική αίτηση στον ΕΦΚΑ για προσδιορισμό- επανυπολογισμό οφειλών 48.700 ελεύθεροι επαγγελματίες του πρ OAEE αγρότες του πρ ΟΓΑ και αυτοαπασχολούμενοι του πρ ΕΤΑΑ, εκ των οποίων οι 11.000 έχουν ήδη ρυθμίσει στο ΚΕΑΟ τις νέες επανυπολογισμένες οφειλές τους
Από όλους τους μη μισθωτούς που έχουν υποβάλει αίτηση στον ΕΦΚΑ οι 2.500 δηλώνουν ότι
εκκρεμεί αίτηση συνταξιοδότησης, ανήκουν δηλαδή στους εγκλωβισμένους ασφαλισμένους που απεγκλωβίζονται και με την ρύθμιση και θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, που εδωσε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Τάσος Πετρόπουλος, ασφαλισμένου με χρέος 78.000 ευρώ κι ο οποίος λόγω χρεών αδυνατούσε να βγει στη σύνταξη. Ο κ.Πετρόπουλος εξήγησε πως με την ένταξή του στη ρύθμιση το χρέος του ασφαλισμένου θα μειωθεί στις 17.000 ευρώ, θα λάβει σύνταξη 600 ευρώ και η δόση για την εξόφληση του χρεους του, θα είναι της τάξης των 160 ευρώ τον μήνα.
Σε οικονομικά μεγέθη σε καθεστώς ρύθμισης έχουν υπαχθεί 378 εκατ ευρώ κι έχουν εισπραχθεί 10 εκατ ευρώ εφάπαξ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*