Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του Μέσι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Σύμφωνα με τον Τομ Πίτερς, έναν Αμερικανό γκουρού του management, το μυστικό της επιτυχίας στη διοίκηση των επιχειρήσεων, είναι το «Να υπόσχεσαι λιγότερα και να παραδίδεις περισσότερα». Πρόκειται για κανόνα που ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί στον δικό του τρόπο «διακυβέρνησης» της Μπαρτσελόνα. Τουλάχιστον δεν το εφαρμόζει στην σημαντικότερη περίπτωση απ” όσες οφείλει να διαχειριστεί: το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι.

Οι δικές του υποσχέσεις έχουν επανειλημμένως δοθεί ως πρόθεση κατευνασμού της αγωνίας ή ακόμα και της οργής των socios του club. Ωστόσο, εδώ απουσιάζει η… παράδοση του έργου. Στην πιο βαρύνουσα από τις σχετικές τοποθετήσεις του, τη συνέντευξη που έδωσε επί τούτου στην εφημερίδα «Sport» στις 5 του περασμένου Σεπτέμβρη, διαβεβαίωνε με κάθε επισημότητα ότι: «Ο πατέρας του Μέσι έχει υπογράψει για λογαριασμό του και ο ίδιος ο Μέσι θα βγάλει σύντομα τη φωτογραφία με το συμβόλαιο».

Τότε, ο Μπαρτομέου είχε εξηγήσει με λεπτομέρειες ότι: «Υπάρχουν για την ακρίβεια τρία συμβόλαια. Αυτό για το Ιδρυμα Μέσι το έχουμε υπογράψει με τον αδερφό του, εκείνο για τα δικαιώματα του Μέσι το υπογράψαμε με τον πατέρα του και το αγωνιστικό επίσης με τον πατέρα του, ο οποίος έχει και τα δικαιώματα αναφορικά με την επισφράγιση των συμφωνιών». Επίσης, ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα δικαιολογήθηκε τότε και για την απουσία φωτογραφίας: «Είχαμε την περιοδεία στης ΗΠΑ, την Ιαπωνία, μετά το Σούπερ Καπ, μετά έλειπαν κάποιοι και έτσι καθυστερήσαμε. Θα την δείτε το συντομότερο».

Μόνο που πέρασαν 2,5 μήνες και αυτή η… πόζα που θα έβαζε τα πάντα στη θέση τους και θα έκλεινε τα στόματα των άπιστων, ακόμα δεν έχει τραβηχτεί. Εύλογα λοιπόν οι απορίες, η αμφισβήτηση και η απογοήτευση μεγαλώνουν. Σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα έχουν εμφανιστεί διάφοροι εκπρόσωποι του συλλόγου, με σημαντικότερο τον αντιπρόεδρο, Ζόρντι Μέστρε, οι οποίοι διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι τα πάντα είναι κανονισμένα. Μα, εδώ έρχεται η εύλογη ενόχληση κυρίως όσων ανησυχούν, βλέποντας το όνομα του Μέσι να φιγουράρει στις λίστες με τους κορυφαίους που μένουν ελεύθεροι τον ερχόμενο Ιούνιο και θα μπορούν σε περίπου 40 μέρες να υπογράψουν αλλού.

Η διάσημη ραδιοφωνική εκπομπή «El Larguero» στον σταθμό «Cadena Ser» λίγες μέρες νωρίτερα ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει καμία υπογραφή και πως όλα βρίσκονται στον αέρα. Ο Ραμίρο Μαρτίν, βιογράφος του Αργεντινού σούπερ σταρ στο βιβλίο με τίτλο: «Messi: Un genio en la escuela del fútbol», επαύξανε την αγωνία, λέγοντας αυτό που προφανώς σκέφτονται άπαντες: «Κάτι τρέχει με αυτό το ζήτημα. Είναι εντυπωσιακό και αμφιλεγόμενο το ότι η Μπαρτσελόνα αφήνει αυτή την ιστορία να τραβάει τόσο πολύ και να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει ευτυχισμένο τον Μέσι, αλλά και όλους εμάς, βγάζοντας επιτέλους μία φωτογραφία».

Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στην Τρίτη και στην ανοικτή επιστολή που μέσω της «El Pais» έγραψε ο διασημότερος εν ζωή Καταλανός μουσικός και φιλόσοφος. Τις παραπάνω ανησυχίες διατύπωσε ο Ζοάν Μανουέλ Σεράτ και ο πρόεδρος Μπαρτομέου δεν θα μπορούσε να κρυφτεί από έναν τόσο σημαντικό άνδρα της Βαρκελώνης. Το ρεπορτάζ που ακολούθησε θέλει τον τελευταίο να παίρνει προσωπικά τηλέφωνο τον Σεράτ και να τον διαβεβαιώνει ότι όλα είναι καλά. Είναι όμως;

Ο Μέσι υποτίθεται ότι μέσω του πατέρα του υπέγραψε στις 30 Ιουνίου την όγδοη συμφωνία του με την Μπάρτσα, η οποία με τη σειρά της και για δικούς της λόγους, το ανακοίνωσε λίγες μέρες αργότερα (5 Ιουλίου). Τούτο, σύμφωνα με το club έχει διάρκεια έως το 2021, ενώ σύμφωνα με τον Τύπο, ο Αργεντινός θα λαμβάνει από 32 έως 40 εκατ. ετησίως καθαρά (κανείς δεν ξέρει ακριβώς).

Στην πραγματικότητα λοιπόν δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να αμφισβητήσει κανείς την Μπαρτσελόνα. Από τη στιγμή που εκείνη επιμένει ότι έπεσε το μελάνι στο χαρτί, αυτό θα συνέβη. Πραγματικά όμως είναι απίθανο να υπάρχουν τόσες ενστάσεις και ανησυχία και να μην βγάζουν απλά μία φωτογραφία. Στο παρελθόν αυτό έγινε και στις επτά προηγούμενες φορές που ο Μέσι κλήθηκε να υπογράψει και επί τόπου πόζαρε μπροστά στην κάμερα. Δεν γίνεται να μην βρίσκουν το χρόνο για δύο λεπτά μετά την προπόνηση, πριν, κάποια στιγμή, να στήσουν μία φώτο έτσι για το θεαθήναι. Κάπως έτσι τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και οι μέρες κυλούν αντίστροφα έως την κρίσιμη 1η του Γενάρη.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ίσχυε ότι τα συμβόλαια είναι επίσημα, όταν υπογράφονται και τα ανακοινώνει η ομάδα. Στην περίπτωση όμως του Λιονέλ Μέσι αυτό θα συμβεί μόνο με την εμφάνιση της φωτογραφίας που θα σιωπήσει πολλές περισσότερες από 1.000 απορίες.

Και ο Λιονέλ Μέσι ή κάποιος δικός του απλά δεν έχει πει τίποτα…

Πηγή: gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*