ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Τι επιδιώκουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η «Ακροδεξιά του Κυρίου»

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Μετά τον καφέ με τον Ζάεφ για το “Μακεδονικό” και τις ικεσίες προς τους δανειστές για περικοπή των συντάξεων, διαδραματίζεται ένα ακόμα επεισόδιο ανευθυνότητας και μικροκομματισμού από τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Ερωτήματα προκύπτουν από τη σπουδή Μητσοτάκη να συναντήσει μυστικά τον αρχιεπίσκοπο μια ημέρα πριν από τη συμφωνία και την υπαναχώρησή του στη Βουλή από την πρώτη θετική ανακοίνωση της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερωθεί έγκαιρα για τη συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μάλιστα, προσπάθησε και να τη ματαιώσει ζητώντας από τον αρχιεπίσκοπο να μην είναι συναινετικός απέναντι στην παρούσα κυβέρνηση. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα η αρχική ανακοίνωση της Ν.Δ., μετά τις δηλώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου, που ήταν εξαιρετικά επιθετική απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά κρατούσε τις ισορροπίες απέναντι στον αρχιεπίσκοπο και μιλούσε υπέρ της ρύθμισης για την εκκλησιαστική περιουσία. Όταν όμως η Πειραιώς αντιλήφθηκε ότι στο εσωτερικό της Εκκλησίας υπάρχουν αντιδράσεις για τη συμφωνία, άλλαξε στάση. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για “προσωπική συναλλαγή”, χαιρέτισε την “κατάρρευσή” της συμφωνίας που είχε χαρακτηρίσει θετική και στοχοποίησε πολιτικά τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Είναι αυτό κόμμα αρχών που θέλει να γίνει κυβέρνηση σε ευρωπαϊκή χώρα;», το ερώτημα που διαρυπώνεται στο κύριο άρθρο της «Αυγής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται “γαλάζια”, λοιπόν, επιχείρηση εργαλειοποίησης της Εκκλησίας και εμπλοκής της στην κομματική τακτική της Ν.Δ. με χρησιμοποίηση ακραίων φωνών της Ιεραρχίας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου. «Το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Μαξίμου: Ου ψευδομαρτυρήσεις…
Την εντολή «ου ψευδομαρτυρήσεις» θυμίζει το Μέγαρο Μαξίμου στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, αναφερόμενο στις «επιβεβαιώσεις, κατόπιν εορτής» των «μυστικών συναντήσεων» του κ. Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, και τον κ. Σεραφείμ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Την ίδια ώρα ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν από τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε. Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις…», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον «θρησκευόμενο» Κυριάκο Μητσοτάκη
«Τυχοδιωκτική» χαρακτηρίζει τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Αρχιεπίσκοπο και τη στάση του απέναντι στη συμφωνία της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δεν έχει τον Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα.

Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του απέναντι στη συμφωνία της Εκκλησίας με την Πολιτεία. Ο αρχηγός της Ν.Δ. φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;» LEFT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: