ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ…Η ΣΤΥΓΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΑΠΟΨΕΙΣ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Συνηθισμένη πρακτική είναι πλέον το φαινόμενο στη Ν.Δ. να «τους ξεφεύγουν» πρώτα το τι πραγματικά σκοπεύουν να πράξουν και μετά να σπεύδουν «να τα μαζέψουν» κατηγορώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους για fake news.

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης στις 28 Μαΐου στην ομιλία του στο 12ο Insurance Conference  δηλώνει: «Η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη».

Ιδού και το σχετικό βίντεο προκειμένου όλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους:

https://twitter.com/i/status/1133821338660024320

Έτσι ξεμπροστιάζονται ανερυθρίαστα συνεχώς στη ΝΔ και σε καθε περίπτωση γίνονται πιο ακραίοι και ταξικοί ακόμα και από το ΔΝΤ. 

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, παράλληλα είχε και το θράσος να μιλήσει για ένα… «νεοφιλελεύθερο και, ταυτόχρονα, λαϊκό πρόγραμμα»?

Πως μπορεί να γίνει αυτό δεν έχει ακόμη απαντηθεί με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα! 

 Ίσως μόνο με επιστημονικής φαντασίας πονήματα μπορεί να απαντηθεί!

 

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αντιτείνει πως αυτό, όπως και κάθε τέτοιο μέτρο θα δώσει επιπλέον ώθηση στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα και θα αποδεσμεύσει τους ασφαλισμένους από μια πραγματική θηλιά που αποτελούσε μακροχρόνια τροχοπέδη για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία τους.

Και της δικής τους και της χώρας εν γένει!

Πιο συγκεκριμένα:

Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής  Ασφάλισης:

«Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι μέχρι και τις αρχές του 2015 είχαν σωρεύσει χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ.

Η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη. Αυτό που είναι προκλητικό, και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η θέση της ΝΔ να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης της μιλώντας για τις 120 δόσεις. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα, σε μια συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μια στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων.

 Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος.»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*