Τέλος στην ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ! Διατάξεις-ανάσα απ’ τον ΕΦΚΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Σε δημοσίευμα σχετικό με τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να επιταχυνθεί η ασφάλιση των νέων αγροτών, απευθυνθήκαμε στον πρ/νο της Δ/νσης Εισφορών, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι στην κεντρική υπηρεσία του πρ.ΟΓΑ υπάρχουν εκκρεμότητες απογραφής,διαγραφής και μεταβολών.

Μάλιστα μας έκανε σαφές ότι σε συνεργασία με τον Πρ/νο της Δ/νσης επιχειρείται η διεκπεραίωση των εκκρεμών εγγράφων (από το 2016) και θα προβεί στις αναγκαίες εκείνες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η εισφοροδότηση των ασφαλισμένων και κατ’ επέκταση τα δικαιώματα που απορρέουν από την καταβολή των εισφορών.

Μετά την εφαρμογή πρόσφατων διατάξεων περί έναρξης και διακοπής ασφάλισης επαγγελματιών αγροτών σύμφωνα με την έναρξη και διακοπή στη Δ.Ο.Υ., η διεκπεραίωση επιταχύνεται λόγω του ευνοϊκού πλαισίου διαχείρισης που θεσπίστηκε με τις διατάξεις.

Ήδη, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα αιτήσεων μετά την εφαρμογή της διάταξης (18/7/2018) ενώ απ’ τις εκκρεμείς έχουν διεκπεραιωθεί έως τον 2ο(Φεβρουάριο) του 2017. Οι συγκεκριμένες εγγραφές του 7ου /2017(Ιούλιος) εκκρεμούσαν και δόθηκε εντολή για άμεση διεκπεραίωσή του

Στην φωτό ο διοικητής του ΕΦΚΑ, κ. Λάμπρος Σέμπος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*