ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Τέλος προστασίας της πρώτης κατοικίας – Αντίστροφη μέτρηση για την ένταξη στον νόμο Κατσέλη

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.

Κι αυτό αφού σε 58 ημέρες λήγει επισήμως η διάταξη χάρη στην οποία ο ν. 3869/2010 χαρακτηρίστηκε το τελευταίο “καταφύγιο” για τους δανειολήπτες με χρέη στο… κόκκινο. Κυβέρνηση και τράπεζες συνεργάζονται για την κατάρτιση ενός διάδοχου σχεδίου το οποίο θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των θεσμών μέσα στον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση, έως τις 28.2.2019, της διάταξης περί προστασίας της πρώτης κατοικίας από τη ρευστοποίηση δημοσιεύθηκε στην εκπνοή του 2018, αργά το βράδυ της Δευτέρας (31/12), στην “Εφημερίδα της Κυβερνήσεως”.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διαμορφωθεί στο χρονικό διάστημα των δύο μηνών το νέο, αναγκαίο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και να εκσυγχρονιστεί το πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών.

Για τους δύο μήνες που θα παραμείνει σε ισχύ η διάταξη του νόμου Κατσέλη, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν στο δικαστήριο αίτηση και σχέδιο διευθέτησης οφειλών ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση πρώτη κατοικία με ή χωρίς προσημείωση ή υποθήκη, αν τηρούνται μια σειρά προϋποθέσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: