ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Τάσος Πετρόπουλος: “Βάλαμε τέλος στην φτωχοποίηση των μνημονίων που μας έφεραν ως ταφόπλακα οι προηγούμενοι”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Σημεία από την ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, σε  εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης» στη Στοά του βιβλίου

20/02/2019

«Το αίτημα για Κοινωνική Ευρώπη των λαών με αλληλεγγύη και ευημερία  θα  αποτελέσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές,  ως  πολιτική και κοινωνική πρόκληση,  κομβικό σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ εκείνων  που πρεσβεύουν την ανάγκη για ενίσχυση της κοινωνικής Ευρώπης, της  βελτίωσης της ζωής των πολιτών, έναντι εκείνων που θεωρούν ότι η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με υποχώρηση ή εξαφάνιση των εργασιακών και κοινωνικών  δικαιωμάτων». Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος σε   εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης». Ο Τάσος Πετρόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έβαλε τέλος στη νεοφιλελεύθερη λογική των περικοπών, της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας που προκάλεσαν, με πρωτοφανή ένταση, στους μισθούς, στις συντάξεις και στα κοινωνικά δικαιώματα οι   λανθασμένες πολιτικές των Μνημονίων των κυβερνήσεων της περιόδου 2010-2014».

– «Προχωρήσαμε σε άμεσες και ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα αποκαθιστώντας αδικίες, ελαφρύνοντας τους πολίτες από  βάρη του παρελθόντος,  επαναθεμελιώνοντας  το κοινωνικό κράτος, επαναφέροντας δικαιώματα…Χωρίς αυτά, δεν υπάρχει ελευθερία» είπε. Καλώντας σε    «συστράτευση τις δυνάμεις της προόδου  για την ενίσχυση των κοινωνικής διάστασης στην ασκούμενη πολιτική της Ευρώπης και την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, του εθνικισμού και του ευρωσκεπτικισμού».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Go to Top
%d bloggers like this: