ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Συμφώνησαν ΝΔ – ΔΗΣΥ στην αναβάθμιση των F-16…

ΑΜΥΝΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Αντιπαράθεση εντυπώσεων και όχι ουσίας πραγματοποιήθηκε στην κλειστή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής αναφορικά με τη διαδικασία που ακολούθησε ο Πάνος Καμμένος για την αναβάθμιση των F-16. Παρά τις διαδικαστικές κορώνες από ΔΗΣΥ και ΝΔ, τελικά τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν την συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Έντονες ενστάσεις επί της διαδικασίας προέβαλαν ΝΔ – ΔΗΣΥ σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16. Συγκεκριμένα, κατηγόρησαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας πως πρώτα έθεσε το θέμα στο ΚΥΣΕΑ και ακολούθησε η σχετική συζήτηση στη Βουλή ενώ η πορεία των διαδικασιών θα έπρεπε να είναι η αντίστροφη.

«Έχουμε θέμα διαδικασίας και όχι ουσίας» είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με τον Βασίλη Κικίλια να μεταφέρει την ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα:

«Η ΝΔ επισημαίνει ότι ο ΥΠΕΘΑ φέρνει ακέραια την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της πολεμικής αεροπορίας. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι έως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες τις συμφωνίας, η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Πάρα ταύτα, θέλοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της πολεμικής αεροπορίας, η ΝΔ εκφράζει την σύμφωνη γνώμη της επί της αρχής».

Αξιοσημείωτο δε πως ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποίησε επίσκεψη (σ.σ. τέταρτη κατά το τελευταίο διάστημα) στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, γεγονός που ίσως να έπαιξε το ρόλο του για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΜΥΝΑ

Go to Top
%d bloggers like this: