Συγκινητική και απόλυτα ειλικρινής για την μάνα της, εν όψει του σημερινού εορτασμού η Ρένα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Rena Dourou
23 λεπτά ·
Η κυρία Νότα. Μεσημεριανό φαγητό στο τραπέζι, ζεστές μυρωδιές σε όλο το σπίτι, στυμμένη πορτοκαλάδα στο διάβασμα «άσε με ρε μάνα, δε θέλω τώρα. Έχει βιταμίνες, πιες την γρήγορα». Αγκαλιά στον αέρα, χωρίς καν να χρειάζεται το άγγιγμα.

Η κυρία Νότα. Το βλέμμα της αγάπης δίχως τέλος, της φροντίδας, της περηφάνιας. Να κοιτάς τον εαυτό σου σε αυτό το βλέμμα και να ξέρεις ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος στη γη πιστεύει ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα, ακόμα και τα ακατόρθωτα.

Η κυρία Νότα. Πρώτα χωράς στην αγκαλιά της, μετά περισσεύεις, μετά χωράει εκείνη στη δική σου. Όμως πάντα τη δύναμη την κρατάει το δικό της χάδι, το χάδι του ανθρώπου που ξέρει κάθε πληγή σου από τις παιδικές στα γόνατα, μέχρι τις μεγάλες, τις πραγματικές, που δε φαίνονται. Και δεν πειράζει, δεν έχουν σημασία, δεν υπάρχουν όροι χρήσης και προϋποθέσεις.

Η κυρία Νότα. Που έμοιασες του πατέρα σου αλλά μήπως τον πατέρα σου δεν τον αγαπούσε με όλη της την ψυχή; Και έτσι σε πειράζει στα χαζά σου ότι πήρες από το άλλο σόι αλλά έχει γεμίσει το σαλόνι με φωτογραφίες από όταν δε θυμάσαι καν τον εαυτό σου και φωτογραφίες που δε θες να θυμάσαι. «Μάνα βγάλε την αυτή, χάλια είμαι. Μια χαρά είσαι, εμένα μου αρέσεις». Πάντα.

Η κυρία Νότα. Οι θυσίες της κυρίας Νότας. Που δεν έπαιρνε άλλο φουστάνι για να πας εσύ στο σχολείο, εσύ στο φροντιστήριο, εσύ στο πανεπιστήμιο, εσύ στο ένα και το άλλο που δεν τελείωναν ποτέ και η κυρία Νότα, η μάνα έλεγε «πρώτα το παιδί». Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αυτό είναι η κυρία Νότα. Μαμά, σε ευχαριστώ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν
269Μανθος Ειδικος Ψυχικης Υγειας, Ρένα Δακουτρού και 267 ακόμη
17 σχόλια
4 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*