ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ στην 130 Σμηναρχία Μάχης… Τσίπρας: Δεν θα ξεχάσουμε τον ήρωα πιλότο μας Γιώργο Μπαλταδώρο…

ΑΜΥΝΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Μήνυμα Τσίπρα από τη Λήμνο σε “νταβατζήδες” και Τουρκία “Καθαρή έξοδος και πέρασμα σε νέα εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης” (ΒΙΝΤΕΟ) Στο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, που έχασε τη ζωή του πετώντας με το μοιραίο Mirage 2000 αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους αξιωματικούς της 130ής Σμηναρχίας Μάχης της Π.Α. στη Λήμνο.

«Πρέπει να θυμόμαστε αυτούς που έφυγαν», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι «χάσαμε έναν από τους καλύτερους πιλότους μας, το Σμηναγό Μπαλταδώρο, που έπεσε υπηρετώντας το καθήκον και την πατρίδα»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 με πιο σύγχρονο τεχνολογικό υλικό «θα καταστήσει ακόμα πιο αξιόμαχες και ικανές τις δυνάμεις μας στον αέρα». «Δεν θα γίνουμε μόνο άπιαστοι στον αέρα αλλά θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε και από ατυχήματα», ανέφερε.

Η αναβάθμιση των F-16, σημείωσε ο κ. Τσίπρας «θα διατηρήσει τις ισορροπίες στο Αιγαίο τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία και θα ενισχύσει την αποτρεπτική μας ικανότητα». Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα βρίσκεται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, ενώ σε 2,5 χρόνια θα αρχίσουν να έρχονται τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, υπογράμμισε, «θα έχουμε μια Πολεμική Αεροπορία που θα είναι από τις ικανότερος, για να μην πω η ικανότερη στην Ανατολική Μεσόγειο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΜΥΝΑ

Go to Top
%d bloggers like this: