ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Στους αριστούχους μαθητές και πάλι η σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου….

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ by

Την επιστροφή της σημαίας στους άριστους ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως με στόχο να ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha η υπουργός Παιδείας, δήλωσε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους, αλλάζοντας την απόφαση του τέως υπουργού Κώστα Γαβρόγλου που είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση.

Η κ. Κεραμέως προανήγγειλε αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία με στόχο να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση.

Όσον αφορά το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας, σημείωσε ότι δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος ενώ η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών θα αργήσει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο.

Η ίδια τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά χωρίς κενά μιας και τα βιβλία αλλά και οι καθηγητές θα περιμένουν τους μαθητές. Στην ερώτηση για τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης χρονιάς που τα πανεπιστήμια ανοίγουν έχοντας καταργήσει το άσυλο, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι είναι σε επικοινωνία με τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Η υπουργός παιδείας δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην αναγράφεται το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: