Στον κόσμο της η Νίκη Κεραμέως: Νομίζει ότι όλοι κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Κεραμέως εξ αποστάσεως εκπαίδευση:  Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ήταν καλεσμένη εχθές σε τηλεοπτική εκπομπή όπου αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα στην Παιδεία από την στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία ενώ συνεχάρη την Εκκλησία  που συστρατεύεται στην Εθνική προσπάθεια, παρά του ότι καθυστέρησε πολύ να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και άργησε να κλείσει τους χώρους λατρείας.

Για την Εκκλησία 

“Η Εκκλησία συστρατεύεται με έμπρακτο τρόπο στην εθνική προσπάθεια στην μάχη της καταπολέμησης του κορονϊού” τόνισε στην συνέντευξη. Η πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να τελέσει τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών είναι πολύ θετική και σύμφωνη με την υπουργική απόφαση και αφορά όλους τους τόπους λατρείας, όλων το δογμάτων και θρησκειών όπως επισήμανε η κ. Κεραμέως. Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 11 Απριλίου και θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα περιλαμβάνει και την Μεγάλη Εβδομάδα. Όσο για το Άγιος Φως είπε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείο εξωτερικών.

Για την Παιδεία 

“Συμμερίζομαι πλήρως, αφουγκράζομαι πλήρως τις αγωνίες των μαθητών, των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα από τους μαθητές και τους ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιράζονται τις σκέψεις τους μαζί μου. Κάνω ότι περνάει από το χέρι μου οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες, δηλαδή Ιούνιος έως και Ιούλιος”. Τόνισε ότι στο υπουργείο κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν τον Σεπτέμβριο και η μόνη περίπτωση να γίνει αυτό είναι αν η καμπύλη του κορονοϊού παραμείνει υψηλά και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Με ανάρτηση στο facebook σχολιάζει το Παρατηρητήριο για την Παιδεία και τα σοβαρά προβλήματα εφαρμογής της «εξ αποστάσεως» εκπαίδευσης.Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, «η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρει πως η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξεπερνά κάθε προσδοκία. Όμως η πραγματικότητα που μεταφέρουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είναι διαφορετική». Από τα μηνύματα που έρχονται από όλα τα σχολεία, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει κι όπου έχει γίνει προσπάθεια είναι αποσπασματικά. Παρόλα αυτά η υπουργός σημείωσε πως πάνω από το  90% των φοιτητών μετέχει στα προγράμματα και δεν πρόκειται να χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τόνισε η υπουργός, δεν αντικαθιστά τη φυσική διδασκαλία, όμως κρατάει ζωντανή τη σχέση μαθητών και εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή ξεπερνάει κάθε προσδοκία, σημείωσε η η υπουργός, καθώς έχουν καταγραφεί περισσότερο από 1.096.000 εκπαιδευτικούς, με τις παρακολουθήσεις να αυξάνονται καθημερινά. Σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν, η υπουργός δήλωσε ότι η πλειοψηφία των οικογενειών διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο με απεριόριστο χρόνο, ωστόσο υπάρχει η πρόβλεψη για τηλεφωνική σύνδεση, με αστική χρέωση.

  • Σημαντικό ότι η Εκκλησία συστρατεύεται στην Εθνική Προσπάθεια
  • Αφουγκράζομαι πλήρως τις αγωνίες των μαθητών
  • Σταθερή μου επιδίωξη οι πανελλήνιες να γίνουν Ιούνιο – Ιούλιο
  • Κανένας εφησυχασμός – πειθαρχία για όλους
  • Τεράστια η απήχηση στα εξ αποστάσεως μαθήματα
  • Δεν χάνεται ούτε η σχολική χρονιά, ούτε το Ακαδημαϊκό εξάμηνο
  • Συγκινητική η προσπάθεια των εκπαιδευτικών
  • Η συντριπτική πλειοψηφία οικογενειών διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ
  • Η συντριπτική πλειοψηφία κάνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*