Στο μυαλό ενός ΑΕΚτζή…

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί στους φιλάθλους της ΑΕΚ, τις επιθυμίες τους αλλά και τις απαιτήσεις τους από την ο…

Στην εποχή μας, είναι ιδιαίτερα εύκολο να «πιάσεις» το κλίμα των φιλάθλων μιας ομάδας. Δεν χρειάζεται καν να μετακινηθείς από τον καναπέ σου ή να πας στο γήπεδο, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι μία «βόλτα» στα social media της κάθε ομάδας και είσαι έτοιμος. Κάπως έτσι είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό του μέσου ΑΕΚτζή και να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Ανέκαθεν, η ΑΕΚ και οι φίλαθλοι της αποτελούσαν ξεχωριστή περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι πιστοί, μαθημένοι σε δύσκολες καταστάσεις και αισθάνονται καταδικασμένοι να αποτινάξουν την «ρετσινιά» του «τρίτου» από πάνω τους. Αυτό το τελευταίο όμως, έχει δημιουργήσει ένα είδος κόμπλεξ που δεν τους επιτρέπει πλέον να έχουν υπομονή και να περιμένουν για το καλύτερο της ομάδας τους.

Αναγνωρίζουμε πως οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν κουραστεί να κάνουν υπομονή καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει ξανά να ονειρεύονται τίτλους, διακρίσεις και μεγαλεία. Βέβαια για τα όνειρα τους, δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά αυτοί που τους δημιούργησαν αυτές τις προσδοκίες. Η ΑΕΚ με την περσινή κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος έθεσε σαν στόχο την φετινή σεζόν το επόμενο σκαλοπάτι, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ήδη, όμως, από τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, η Ένωση έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και η γκρίνια στις τάξεις των φιλάθλων της είναι πλέον εμφανής. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που επιδεικνύει η ομάδα, «ξεκουκουλώνει» και άλλα προβλήματα όπως αυτό του γηπέδου, όπου οι ΑΕΚτζήδες περιμένουν εδώ και τόσα χρόνια να ξεκινήσουν οι εργασίες, ακόμα δεν έχει συμβεί τίποτα και πλέον αρχίζουν να γίνονται καχύποπτοι για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία.

Παράλληλα και ενώ βρίσκονται σε σύγχυση οι, πάντοτε πιστοί, Ενωσίτες προσπαθούν να βρουν τι φταίει για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας ρίχνοντας καθημερινά βέλη κατά πάντων. Από τον Κετσπάγια και τον Μπάγεβιτς, μέχρι τον Μιλοβάνοβιτς και τον «τίγρη», όλοι τους έχουν μερίδιο ευθύνης κατά την κρίση των φίλων της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Καταλήγουμε, λοιπόν, πως η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή διατρέχει μεγάλο κίνδυνο καθώς οι φίλαθλοι της βρίσκονται ένα βήμα από το να αισθανθούν προδομένοι ξανά. Για έναν λαό σαν αυτόν της ΑΕΚ όπου στα τελευταία 15 χρόνια έχει προδοθεί αρκετές φορές, το να του πεις ψέματα είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Το μόνο που θέλουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι η αλήθεια. Για το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, για την κακή αγωνιστική εικόνα, για τον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό μόνο η αλήθεια είναι το γιατρικό τους και μόνο με την αλήθεια θα συνεχίσουν ενωμένοι χωρίς γκρίνια για τον μεγάλο τους στόχο.
 

Πηγή: www.sportdog.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*