Στην κυκλοφορία δόθηκε η οδός Δελφών με δύο λωρίδες μία ανά κατεύθυνση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ by

Αποδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία η οδός Δελφών, τμήμα της οποίας είχε παραμείνει κλειστό για τα οχήματα επί έξι χρόνια λόγω των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» η επόμενη αποδέσμευση αντίστοιχων χώρων θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μοναστηρίου.

Σε ό,τι αφορά τη Δελφών, η οδός παραδίδεται στην κυκλοφορία με δύο λωρίδες, μία ανά κατεύθυνση, στην περιοχή του σταθμού «Ανάληψη» και στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ. Μπότσαρη και Π. Συνδίκα.

Τι λένε οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής

Ο Νίκος Παπαδόπουλος που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή είπε ότι « όλοι θα επωφεληθούν τώρα που ανοίγει ο δρόμος. Επιτέλους θα ανοίξουν τα καταστήματα θα κινηθεί ο κόσμος στην περιοχή. Κλείσανε μαγαζιά, έξι χρόνια για ένα έργο, ενώ είχαν δηλώσει ότι θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο».

«Αμήν και πότε, μετά από τόσα χρόνια έπρεπε να ανοίξει ο δρόμος. Σκόνη, δονήσεις και απίστευτη φασαρία όλα αυτά τα χρόνια, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ», τονίζει η Αναστασία ιδιοκτήτρια καφετέριας στην περιοχή.

«Με το Μετρό θα θέλει κάποιος να κατέβει στο κέντρο και δίχως αυτοκίνητο θα κάνει τη δουλειά του. Είναι πάρα πολύ ωραίο αυτό. Αξίζει να ταλαιπωρηθείς αλλά όχι τόσα χρόνια. Στην Αθήνα σε έξι μήνες παραδίδουν έργο, εδώ γιατί να καθυστερούν τόσο οι εργασίες» λέει με παράπονο ιδιοκτήτης καταστήματος στην Π. Συνδίκα.

Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση του εργοταξίου του Μετρό στην περιοχή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών, καθώς παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα κατά τη μελέτη και κατασκευή του έργου. Χρειάστηκαν πρόσθετες μελέτες, ενισχύσεις των εδαφών με ειδική μέθοδο και παρεμβάσεις, που οδήγησαν σε μεγάλες καθυστερήσεις και έτσι, ενώ «οι εργασίες στο σημείο υπολογιζόταν να κρατήσουν μέχρι και ένα χρόνο, τελικώς διήρκησαν έξι». Με τον σταθμό πλέον κατασκευασμένο, αναμένεται να δοθούν προς το παρόν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες, μία ανά κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν ακόμη εργασίες να γίνουν, όπως η κατασκευή της δυτικής εισόδου, τα αρχιτεκτονικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά.

Τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρούν, σύμφωνα με την εταιρεία, με εντατικούς ρυθμούς, βάσει χρονοδιαγράμματος και επιτρέπουν πλέον τον περιορισμό των εργοταξιακών καταλήψεων. Η επόμενη αποδέσμευση αντίστοιχων χώρων θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μοναστηρίου, στο τμήμα μεταξύ Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού (Ν.Σ.Σ.) και Πλατείας Δημοκρατίας. «Η πρακτική αυτή θα συνεχισθεί καθόλη τη διάρκεια του 2018» καταλήγει η ανακοίνωση.

Α.Χ Ε.Μ

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*