Στέλιος Θεοδοσόπουλος- Υπ. Δήμαρχος Γλυφάδας : ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ/ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ/ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ by

Ο Παπανικολάου πήγε πίσω την πόλη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

Γαλήνιο ύφος, στέρεος λόγος, ξεκάθαρες θέσεις, τεκμηριωμένη άποψη και παντελής απουσία ξύλινου λόγου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος, στη συνέντευξη που παραχωρεί στο epikairo αποτυπώνει ανάγλυφα τις προτεραιότητες του, τονίζει πως στο επίκεντρο της διοίκησης πρέπει να είναι ο δημότης και εξηγεί γιατί η δημοτική αρχή του Γ. Παπανικολάου, πήγε πίσω την πόλη…

Κύριε Θεοδοσόπουλε, η Γλυφάδα είναι, από τα πράγματα ένας από τους πιο κρίσιμους Δήμους της Αττικής. Έχετε διακονήσει επί χρόνια τα κοινά της πόλης  και τα γνωρίζετε Σήμερα διεκδικείτε την ψήφο των Γλυφαδιωτών ως υποψήφιος δήμαρχος. Με ποια προτάγματα και προτεραιότητες;

Αν και δεν διευκρινίζουμε την έννοια “κρίσιμος Δήμος”, για μένα η έννοια αυτή ταιριάζει στην πόλη μου που αγαπώ, ζώ, εργάζομαι, μεγάλωσα τα παιδιά μου και αυτή διακονώ χρόνια ως εθελοντής, δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και τώρα υποψήφιος Δήμαρχος.

Οι προτεραιότητες και τα προτάγματα αναφέρονται στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης που ηγούμαι και ενδεικτικά τα αναφέρω:

  • Η Γλυφάδα της ανάπτυξης (εμπόριο, τουρισμός, εργασία, κίνητρα νέων επιχειρήσεων, σύνδεση με επένδυση Ελληνικού).
  • Η Γλυφάδα ασφαλής πόλη (γραφείο προστασίας του πολίτη, αστυνομικό τμήμα).
  • Η Γλυφάδα της κοινωνικής μέριμνας (στήριξη συμπολιτών με ανάγκες, εισοδηματικά κριτήρια, εύρεση εργασίας, κοινωνικές παροχές).  
  • Η Γλυφάδα της εξυπηρέτησης του Δημότη (smart city, δημοτικές συναλλαγές μέσω internet).
  • Η Γλυφάδα της χρηστής διαχείρισης περιουσίας και οικονομικών του Δήμου μας (ευρωπαϊκά προγράμματα, περιφερειακά κ.λ.π.).
  • Η Γλυφάδα της αναβάθμισης, συντρήρησης και επέκτασης υποδομών του Δήμου μας (παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, σχολεία, πεζογέφυρες, πολιτιστικοί συνεδριακοί χώροι).
  • Η Γλυφάδα της οικολογικής διαχείρισης Υμητού και θαλασσίου μετώπου, ανάπτυξη φιλοζωικής και οικολογικής συνείδησης και ανακύκλωσης.

Πείτε μου…  Η δημοτική αρχή του κ. Παπανικολάου, πήγε πίσω την πόλη; Κι αν ναι, αυτό το εισπράττουν οι πολίτες; Το ρωτώ αυτό διότι ο απερχόμενος δήμαρχος προβάλει  την εικόνα του «ατσαλάκωτου»…

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός λέει μια παροιμία. Έργα μικρής αστικής ανάπλασης, παιδικές χαρές, ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρόμια υπερκοστολογημένα χωρίς μελέτη και χωροταξία, προμήθειες υπέρογκες χωρίς αιτιολογική μελέτη και επιχειρησιακό σχεδιασμό, η στρατηγική ήττα της απομάκρυνσης απο τα οφέλη της επένδυσης του Ελληνικού μετά απο λάθος χειρισμούς του Δημάρχου, δεν πάνε τουλάχιστον μπροστά την πόλη μας. Ακόμη και στο κοιμητήριο που θα έπρεπε να υπερηφανευόμαστε γι’ αυτό, έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες και με υπερκοστολογημένα τιμολόγια για τους Δημότες μας επενδύοντας στον πόνο και την ανάγκη τους. Όταν δεν χρησιμοποιεί επενδυτικά, ευρωπαϊκά και περιφερειακά προγράμματα ελαττώνει την οικονομική δυνατότητα του Δήμου μας. Πώς να πάει μπροστά η πόλη κύριε Βασιλακόπουλε;

Ας υποθέσουμε, βάσιμα, ότι θα υπάρξει Β’ Γύρος των εκλογών στην πόλη. Θα υπάρξει κάποιο μέτωπο, με βάση, μια προγραμματική συμφωνία και πως αυτό θα ‘’περάσει’’ στους πολίτες ;

Αν μπορεί να θεωρηθεί προγραμματική συνεργασία αυτό που κατανοούμε όλοι και αντιλαμβανόμαστε οτι συμβαίνει στο Δήμο μας, δηλαδή για το εξωθεσμικό παρασκήνιο που ρυθμίζει έργα προμήθειες και παροχή υπηρεσιών, τότε πραγματικά η συνεργασία αυτή απο αναγκαιότητα, είναι αυθόρμητη και αιτιολογική των πραγματικών γεγονότων. Ο Κένεντυ έλεγε: “ανενημέρωτοι πολίτες εγκυμονούν κινδύνους για την πολιτεία τους”.

Εκλέγεστε δήμαρχος Γλυφάδας. Ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα, στο δημοτικό θώκο. Τι πρέπει να περιμένουν οι δημότες από εσάς;

Ό,τι έχω δεσμευτεί απο το πρόγραμμα μας με έμφαση στην συνεργασία με όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς για να έχουν όλοι την χαρά της προσφοράς και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους και οι προτάσεις τους αφού απο κοινού αξιολογηθούν, θα συναποφασιστούν και υλοποιηθούν. Διαβούλευση με τις γειτονίες, συνοικίες, συλλόγους και επιστημονικές κοινότητες θα δώσουν την κάθε κοινωνική ή όποια ανάγκη αξιοποιώντας την επικοινωνία για το καλό όλων μας. “Παν μέτρον άνθρωπος”.

Πρωταρχικός στόχος η κοινωνική πολιτική, η ασφάλεια, η εξυπηρέτηση του Δημότη σε μια πόλη που την αλλάζουμε ακολουθώντας του πυλώνες του προγράμματος μας.

Ιδεολογικά, πολιτικά ή τοπικά κριτήρια στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης ; 

Η αρχή της παράταξης μας είναι:

“κοινωνική ταυτότητα, όχι πολιτική” στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς να απεμπολείς την πολιτική κατεύθυνση ή προτίμηση καθενός Δημότη, η οποία κατευθύνεται απο την ψυχοσύνθεση του, την παιδεία του και τις εμπειρίες του. Ιδιαίτερα δε, πρέπει να τονίσουμε την γνώση των τοπικών προβλημάτων που μπορεί να έχει κάποιος, του οποίου η πόλη του δεν του είναι αδιάφορη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*