Σοφία Οικονομοπούλου – Υπ. Δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας / Προοπτική Ζωής- Κ. Ασκούνης: “Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, θα δώσω την ψυχή μου για την Καλλιθέα”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ by

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

Η συζήτηση  μας με την Σοφία Οικονομοπούλου αποκαλύπτει, μια δεύτερη, διαρκή ιδιότητα της πρωταθλήτρια της κολύμβησης που έχει τιμήσει την Ελλάδα στις πισίνες του κόσμου με το εθνόσημο στο σκουφάκι.  Και, να τώρα, που η Σοφία, καταθέτει την αυτοπειθαρχία της, το ένστικτο της ακούραστης αγωνίστριας και το πνεύμα του νικητή, στο πεδίο της προσφοράς, ως ενεργή πολίτης, για τους δημότες, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε – την Καλλιθέα … Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «προοπτική Ζωής» του Κώστα Ασκούνη, η Σοφία, δεν ζητά την ψήφο των συνδημοτών της, με κίνητρο τη δική της προβολή ή ανέλιξη – δεν την έχει άλλωστε ανάγκη…

Πρόταγμα της είναι το όνειρο της – μια πόλη που αξίζουν οι πολίτες της, μια Καλλιθέα φιλόξενη για όλους,  που θα μεριμνά για τους ασθενέστερους  και θα στέκει δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. «Ο Κώστας Ασκούνης», μου λέει η Σοφία, «είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει ξανά την πόλη στις ράγες που της αξίζουν. Το χει αποδείξει με το έργο του». Όσο για την ίδια, μου τονίζει, ότι η βοήθεια της θα εστιαστεί στα πράγματα που έχει γνώση. «Δεν μου αρέσει να λέω πολλά», σημειώνει. «Μ αρέσει να μιλάω με έργα κι αποτελέσματα. Αυτό έμαθα στον Αθλητισμό»… Και προσθέτει : «Έγνοια μου είναι η νέα γενιά, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, οι κοινωνικά ασθενέστεροι, τα ΑμΕα, η Τρίτη ηλικία», τονίζοντας ότι έχει ήδη καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία ενός δημοτικού Κέντρου Αποκατάστασης Χρονίως πασχόντων. «Είναι το όνειρο μου» μου λέει … «Διότι θέλω όλοι οι δημότες που έχουν ανάγκη να αισθάνονται την δημοτική αρχή δίπλα τους, στην πράξη».

Η Σοφία, με την αυτοπειθαρχία της αθλήτριας, την αυστηρότητα της προπονήτριας αλλά κι αυτήν την ιερή κι ανίκητη τρυφερότητα της μάνας μου δίνει μα καταλάβω από την πρώτη στιγμή, πως ξέρει που πατάει και μετρά λόγια και βήματα. «Δεν έγινα ξαφνικά πολιτικός. Ούτε θα γίνω. Θα παλέψω, μόνο, ακούραστα για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων στην Καλλιθέα και την  ενασχόληση της νέας γενιάς της πόλης με τον Αθλητισμό. Θα βάλω όλη μου τη δύναμη  για την αναγέννηση των κοινωνικών δομών της πόλης, που η απερχόμενη δημοτική αρχή οδήγησε σε παρακμή…»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*