Σε επιφυλακή οι ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Σε κατάσταση συναγερμού από τη Σάμο έως και το Καστελλόριζο παραμένουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς οι πληροφορίες για την πιθανότητα να περάσουν στην Ελλάδα Τούρκοι στρατιωτικοί επιμένουν.

Ανώτατες στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι η κινητοποίηση από την ελληνική πλευρά στην περιοχή της Σύμης και της Κω έφθασε μέχρις του σημείου να ελέγχονται ακόμη και οι τουρίστες που επέβαιναν σε θαλαμηγούς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Οι ελληνικές (αστυνομικές και στρατιωτικές) δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους ακόμη και στις ακατοίκητες βραχονησίδες.

Παράλληλα, ελληνικές ανώτατες στρατιωτικές πηγές αποκάλυπταν χθες ότι το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος δεν υπήρχε κανένα F-16 που παρενόχλησε το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ενρτογάν. Οπως ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές, το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ταγίπ Ερντογάν ουδέποτε συνοδεύτηκε ή παρενοχλήθηκε από F-16, όπως μεταδόθηκε στην Τουρκία.

Για αρκετές ώρες πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από τη δυτική Τουρκία, μέχρις ότου κρίθηκε ότι η προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη ήταν ασφαλής. Η δεύτερη πληροφορία των ανώτατων στρατιωτικών πηγών αφορά την τύχη μέρους του τουρκικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα ελικοπτέρων τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν εντοπιστεί από την κυβέρνηση. Ο αριθμός των ελικοπτέρων που λείπουν είναι άγνωστος, αλλά το γεγονός ότι ο ίδιος o Τούρκος αντιπρόεδρος παραδέχθηκε χθες πως εξακολουθούν να αγνοούνται 1.000 στρατιωτικοί, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*