ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ριχάρδος: «Με έμπλεξαν – Δεν έχω σχέση με το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού»

ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ by

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με το τεράστιο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού ο γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας για την Κυριακή το πρωί.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Μαίρη Μπενέα, κάνοντας την πρώτη του δήλωση από την στιγμή που ξέσπασε η ιστορία με το λαθρεμπόριο χρυσού, ο Ριχάρδος δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που διερευνάται και ότι οι εξαγωγές που έκανε ο ίδιος στην Τουρκία ήταν απολύτως νόμιμες.

«Δεν έχω καμία σχέση με το κύκλωμα. Με έμπλεξαν άδικα και δεν έχω σχέση με το παράνομο μέρος της ιστορίας. Συνεργαζόμουν με τους Τούρκους και ότι ‘έδιωξα’ ήταν νόμιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι εμπλεκόμενοι
Εν τω μεταξύ, ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν σήμερα οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τη μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί αύριο και να ολοκληρωθεί την Κυριακή, καθώς οι 63 εμπλεκόμενοι έχουν χωριστεί σε ομάδες για τις απολογίες τους.

Πρώτα προσήλθε προκειμένου να απολογηθεί και ο πλέον γνωστός από τους κατηγορούμενους, ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του αμφισβητεί πλήρως το κατηγορητήριο.

Ο ενεχυροδανειστής ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή στις 10:30, ενώ προθεσμίες έλαβαν και οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι, που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας.

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τέσσερα κακουργήματα, οι θεωρούμενοι ως μέλη των δύο κυκλωμάτων που εξήγαγαν παράνομα χρυσό σε τρίτη χώρα, καλούνται να διατυπώσουν τη θέση τους για όσα τους καταλογίζονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση των δράσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι, κατηγορίες που, ανά περίπτωση, απαγγέλθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας. Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, παράβασης του νόμου περί όπλων, αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

Go to Top
%d bloggers like this: