“Τα αδιέξοδα Μητσοτάκη που τον κάνουν επικίνδυνο για τη χώρα”! Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Με μια δήλωση που, ξεκάθαρα, αμφισβητεί την εθνική μας συνοχή και την εδαφική μας ακεραιότητα εκτέθηκε – για μια ακόμη φορά – ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης … “Δεν θα επιτρέψω να γίνει Καταλονία η Βόρεια Ελλάδα ” Δήλωσε ο φέρον τον τέταρτο κατά το Σύνταγμα, θεσμικό ρόλο. Άλλη μια δύσκολη θέση στην οποία μπήκε από μόνος του, ο κ. Μητσοτάκης , που όμως, σε αυτήν την περίπτωση, υπό συνθήκες, βάζει και τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Αναδεικνύει, δε, έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει πλήρη ιστορική και γεωπολιτική άγνοια κι έναν «αχταρμά» επιχειρημάτων, από τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να ξεδιαλύνει την «αντιπολιτευτική» από την εθνικά επικίνδυνη ρητορική.

Είναι δεδομένο πως μετά την κατάρρευση όλων των αφηγημάτων και των εκτιμήσεων του κ. Μητσοτάκη, τα τελευταία 3 χρόνια, ο πρόεδρος της ΝΔ, βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση – και εσωκομματικά. Τον παρακολουθούμε, άλλωστε, ασφυκτικά στριμωγμένο ανάμεσα σε δυο, μέχρι τώρα,  ενεργούς δελφίνους, τους κ. κ. Γεωργιάδη και Δένδια. Και όμηρο μιας ιδεολογικής βαβέλ που ο ίδιος έφτιαξε οραματιζόμενος τάχα μια πολυσυλλεκτική ΝΔ αλλά η κοινωνία την έχει, ήδη, εκλάβει ως … ψώνια από … εβδομάδα υπολοίπων… Κατανοητά όλα αυτά, αλλά δεν δίνουν το δικαίωμα στον κ. Μητσοτάκη να γίνεται επικίνδυνος για τη χώρα.

Είναι, εξάλλου, σαφές ότι η εξέλιξη της ενσωμάτωσης των έξι ανεξάρτητων βουλευτών στην κυβερνητική πλειοψηφία, οδήγησε σε νέο κύκλο αδιεξόδου την ΝΔ. Οι πληροφορίες λένε ότι οι διαδοχικές ήττες του κ. Μητσοτάκη, τόσο σε στρατηγικό, όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, έχουν εξοργίσει μεγάλη μερίδα βουλευτών  που λένε πλέον φωναχτά ότι «οι επιλογές του Μητσοτάκη οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο». Γαλάζια πηγή μάλιστα έλεγε με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση των έξι βουλευτών, ότι «το να στηρίζουν την κυβέρνηση έξι ανεξάρτητοι βουλευτές, που της έχουν δώσει ήδη ψήφο εμπιστοσύνης, είναι πιο φυσιολογικό από το να συστήνεις ως δικούς σου υποψήφιους, όλους αυτούς τους ετερόκλητους μουσαφίρηδες»…

Η οργή διευρύνεται αφού, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα της ΝΔ, έχει προχωρήσει σε διαγραφές, αλλά και κόψιμο από τις εκλογικές λίστες της, ανθρώπων που προέρχονται από το Καραμανλικό μπλοκ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*