“Στη μάχη, με όπλο το έργο μας”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που καλείται να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα και όχι για ένα πρόγραμμα που θα κληθεί να εγκρίνει η τρόικα, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσία του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τόνισε ότι αυτό συνέβη επειδή αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο και ενώ κάποιοι «επίμονα πίστευαν ότι δεν θα αντέξουμε», σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πίστεψε ότι μπορούμε.

Κάποιοι μάλιστα επέμεναν ότι αυτό δεν θα το καταφέρουμε, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί. Η πλειοψηφία πίστεψε ότι μπορούμε και δικαιούμαστε. Η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα των μνημονίων αλλά μια χώρα που ο λαός της έχει ξανά δικαίωμα στην ΕΛΠΙΔΑ.

Σήμερα ΟΛΟΙ ακόμα και αυτοί που δεν πίστεψαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για το δικό τους σχέδιο για την επόμενη μέρα. (άλλο αν κρύβονται)

Μια Ελλάδα όχι για τους λίγους και τους εκλεκτούς αλλά για τους αδικημένους και όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, πικράναμε κάποιους, δυσαρεστήσαμε, είχαμε την ευθύνη και την υποχρέωση να βγούμε ΟΛΟΙ στο ξέφωτο και να μη μείνει κανείς πίσω.

Καταλαβαίνω την κόπωση, το θυμό των ανθρώπων που έβαλαν πλάτη, τους καλώ όμως να αναρωτηθούν αν άξιζε τον κόπο να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση, να βγούμε από την κρίση χωρίς απώλειες.

Προφανώς δεν μετατράπηκε η χώρα σε Παράδεισο αλλά τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Και αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα. Το κρίσιμο όμως είναι αν θα συνεχίσει η Ελλάδα, αν θα φτερουγίσει για να πετάξει ή θα γυρίσει πίσω στα μνημονιακά χρόνια που περάσαμε.

Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση, αν όλοι αυτοί που μας χρεοκόπησαν θα επιστρέψουν ως δήθεν λυτρωτές από τα δεινά που μας δημιούργησαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*