ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Πριν τις γιορτές και ακούρευτες καταβάλλονται οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019

ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ by

Πριν τα Χριστούγεννα και ακούρευτες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ συνολικά μέχρι Δεκέμβριο θα πέσουν στην οικονομία περί των 9,5 δισ. ευρώ!

Πρόκειται για την πληρωμή κοινωνικού μερίσματος, την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, την επιτροφή φόρων, τις πληρωμές ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, και την αποδέσμευση πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οριστικοποιήθηκε η απόφαση για την πληρωμή νωρίτερα των συντάξιμων αποδοχών του Ιανουαρίου, από όλα τα Ταμεία, με επικρατέστερη ημερομηνία την 19η Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και το αργότερο την Παρασκευή 21η Δεκεμβρίου 2018.

Νωρίτερα από την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου του 2019, θα προηγηθεί η κατάθεση στη Βουλή, διάταξη η οποία θα ακυρώνει τις μειώσεις των συντάξεων. Η διάταξη θα κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας εάν υπάρχει συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο υπό επεξεργασία, ή θα αποτελέσει ειδικό νομοσχέδιο.

Ο λόγος είναι επειδή όταν πρόκειται για μεταβολές στα συνταξιοδοτικό καθεστώς, αυτές γίνονται με συνταξιοδοτικό νόμο και όχι με την προσθήκη διατάξεων σε άλλα νομοσχέδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

Go to Top
%d bloggers like this: