Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης καλούνται να καταθέσουν για το «C4I»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Η αυλαία για τη δεύτερη μεγάλη δίκη της Siemens, με κεντρικό πρόσωπο και πάλι τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, άνοιξε με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να κάνει δεκτό αίτημα να εξεταστούν ως μάρτυρες οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στο επίκεντρο της δίκης βρίσκεται η προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων «C4I» και συνολικά 18 πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας κατηγορούνται ότι από το 2003 – 2009 διακίνησαν μαύρο χρήμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(“div-gpt-ad-1539094710702-0”); });

Το αίτημα για να καταθέσουν στο δικαστήριο οι πρώην υπουργοί κατέθεσε η πλευρά της αμερικανικής εταιρείας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens.

Οι τότε υπουργοί , σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, φέρονται να πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας να τροποποιήσουν δυο φορές την σύμβαση, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να ζημιωθεί με 147.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου αναφέρεται, επίσης, στην υπόθεση.  Ωστόσο, ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος δεν θα κληθεί λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο δεν κατατέθηκε και σχετικό αίτημα από την Saic.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*