Πολωνία: Δείτε τον εντυπωσιακό ποδηλατόδρομο που φωσφορίζει

ΚΟΣΜΟΣ by

Ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός ποδηλατόδρομος σε ένα πάρκο της πόλης Lidzbark Warminski στην Πολωνία έχει προκαλέσει τον διεθνή θαυμασμό. Το μονοπάτι των ποδηλατών δεν χρειάζεται κάποιο φωτισμό, καθώς ο ίδιος φωσφορίζει με ένα βαθύ μπλε χρώμα.

Οι κατασκευαστές του ποδηλατόδρομου έχουν χρησιμοποιήσει φώσφορο για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ το δρομάκι «φορτίζεται» την ημέρα από τις ακτίνες του ηλίου και λάμπει το βράδυ.Πηγή έμπνευσης για το εντυπωσιακό μονοπάτι ήταν το έργο ενός Ολλανδού καλλιτέχνη και σχεδιαστή, Daan Roosegaarde, ο οποίος δημιούργησε ένα παρόμοιο μονοπάτι, αφιερωμένο στο έργο του Βαν Γκογκ, «Έναστρη Νύχτα».

Οι Πολωνοί, ωστόσο, εξέλιξαν την ιδέα του Roosegaarde, δημιουργώντας το καταπληκτικό μονοπάτι. Μάλιστα, όπως τονίζει το «Next Nature Network», τα μέρη του φωσφόρου είναι δυνατό να εκπέμψουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, αλλά οι σχεδιαστές επέλεξαν το βαθύ μπλε. 

Το μονοπάτι βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά οι σχεδιαστές του ελπίζουν πως η μεγάλη επιτυχία που θα σημειώσει, θα εισάγει μια νέα εποχή δρόμων, που φωσφορίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*