ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Πικραμένη η Όλγα Κεφαλογιάννη από την αύξηση του τουρισμού !

GOSSIP/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Δύσκολο πράγμα να έχεις συνηθίσει την εξουσία και να βρίσκεσαι μακριά της τελικά… Αφού ακούγοντας την Όλγα Κεφαλογιάννη στη συνέντευξή της στο Παραπολιτικά 90,1 θα μπορούσε να καταλάβει ο οποιοσδήποτε την πικρία που νιώθει η πρώην υπουργός Τουρισμού.

Είπε ότι “η Ελλάδα δεν πάει καλά στον τουρισμό” και επιπλέον ότι “θα μπορούσε από φέτος να είχε αναβαθμιστεί ο τουρισμός στη χώρα ειδικά μετά την παραχώρηση των αεροδρομίων” και παραλίγο να προκαλέσει το γέλιο στον δημοσιογράφο των Παραπολιτικών…

Αφού την ίδια στιγμή ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) θριαμβολογούσε για την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού και τη συμβολή του στην ελληνική οικονομία και μάλιστα σε χθεσινή του ανακοίνωση δήλωσε στον τύπο ότι η τεράστια αύξηση των δημοσίων εσόδων από το ΦΠΑ οφείλεται ξεκάθαρα στην άνοδο του τουρισμού.

Και ο ΣΕΤΕ δεν είναι ο μόνος φορέας που βλέπει ότι ο τουρισμός πάει καλά. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης προχθές στο πλαίσιο του 4ου Travel Trade δήλωσε ότι ο τουρισμός της Αθήνας τη διετία 2015-2016 έχει αυξηθεί 60%!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γ.Ρέτσος ανακοίνωσε ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας, της Χαλκιδικής, της Ρόδου και της Κρήτης κυμάνθηκε για πρώτη φορά από 85-100% το μήνα Σεπτέμβριο και θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και το μήνα Οκτώβριο.

Ακόμη, όμως κι αν η κυρία Κεφαλογιάννη δεν πρόσεξε τις δημόσιες τοποθετήσεις των παραπάνω αντρών, δεν γίνεται να μην έμαθε για τα ρεκόρ αφίξεων που έχουν καταγράψει όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και ιδιαίτερα το “Ελ.Βενιζέλος”, τα δύο τελευταία χρόνια. Μόνο για το τρέχον έτος, στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 8%, ενώ ο Σεπτέμβριος άγγιξε το 10%.

Ή δεν γίνεται να μην της μετέφεραν τη σημαντική αύξηση που έχει καταγραφεί στις αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας, που ειδικά φέτος κινείται με ποσοστό +18,5%! Ούτε την Cosco που επενδύει στο λιμάνι του Πειραιά και προσδοκά ότι το 2017 η κρουαζιέρα θα σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα των 3 εκατ. επιβατών στην Ελλάδα!

Πίκρα Όλγα μου η επιτυχία των άλλων, μεγάλη πίκρα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ GOSSIP

Go to Top
%d bloggers like this: