ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Πετρόπουλος: “Ο ΕΦΚΑ θα πετύχει, θέλουν-δεν θέλουν κάποιοι υπονομευτές του”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Τα βασικά σημεία, απ’ τη συνέντευξη του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλουστο «Πρώτο Πρόγραμμα» και στην εκπομπή «Οι απέναντι»με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου

 «Απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί η ρύθμιση των οφειλώνείναι να διατηρηθεί ο ΕΦΚΑ όπως συγκροτήθηκε με το ν. 4387/16, ως Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, διότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει επανυπολογισμός των οφειλών με τη νέα βάση υπολογισμού, σύμφωνα με το εισόδημα». Αυτό  δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα». Ο Τ. Πετρόπουλος υπογράμμισε σχετικά ότι «θα υπάρξει πρόβλημα, αν τυχόν αποσχισθεί από τον ΕΦΚΑ ο κλάδος των ελεύθερων επαγγελματιών και αναβιώσει ο ΟΑΕΕ». 

«Το είχαμε πει από την έναρξη της κυβερνητικής μας θητείαςΠροϋπόθεση ήταν να έχει κεφαλαιακή επάρκεια το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για να μπορεί να κάνει τέτοιου είδους ελαφρύνσεις βαρών. Αυτό το πετύχαμε», τόνισε ο Υφυπουργός σημειώνοντας ότι «η νέα ρύθμιση θα γίνει πολύ σύντομα». Και πρόσθεσε: «Η ρύθμιση θα συμβάλει  ώστε να βγουν από τα αδιέξοδα όσοι επωμίστηκαν δυσβάστακτα βάρη τα προηγούμενα χρόνια και περίπου 80.000 να μπουν ξανά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να πάρουν σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχουν καταβάλει για το ανταποδοτικό τμήμα της σύνταξης, όπως προβλέπει ο νόμος». 

Σχετικά με τα διεκδικούμενα αναδρομικά συντάξεων έναντι  περικοπών από τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Τ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει «όταν οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση και στα  πλαίσια που δημοσιονομικά μπορεί να καλύπτει ο προϋπολογισμός, όπως προβλέπει το Σύνταγμα». Υπενθύμισε, πάντως,  ότι «η Κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική όποιος κάνει αγωγή κερδίζει και χάνει όποιος δεν κάνει…». «Κάνουμε πολιτική για όλο το λαό, ώστε να συμμετέχουν όλοι σε αυτό που παράγουμε, με δίκαιη κατανομή ξεκινώντας από εκείνους που είναι σε ασθενέστερη θέση και φροντίζοντας  για το αύριο, την ανάπτυξη της χώρας , τα νοσοκομεία, τα σχολεία», κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Go to Top
%d bloggers like this: