Παίκτης της Σάλκε θεωρήθηκε νεκρός το 2016 αλλά… βρέθηκε ζωντανός και ηλεκτρολόγος το 2020

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Είχε φτάσει στη Σάλκε από τα τμήματα υποδομής ενώ βρέθηκε συμπαίκτης στην ομάδα με τον Μάνουελ Νόιερ. Ο λόγος για τον Χιανίκ Καμπά ο οποίος είχε περάσει από τη Β΄ ομάδα και αν και δεν συνέχισε την καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο, συνέχισε να παίζει σε ερασιτεχνικούς συλλόγους της περιοχής.

Όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός του, λόγω τροχαίου ατυχήματος στη χώρα του, οι ομάδες του τον θυμήθηκαν με συγκίνηση. Ήταν τότε Ιανουάριος του 2016. Όποιος έκλαψε τότε, όμως, μπορεί πια να χαμογελάει.

Ο 33χρονος σήμερα Καμπά είναι ζωντανός κι εργάζεται για μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο Ρουρ, στη ζώνη του Γκελζενκίρχεν. Το αποκάλυψε η Bild όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι ο εισαγγελέας του Έσσεν ερευνά την υπόθεση έχοντας εστιάσει την προσοχή του όχι σε αυτόν, αλλά στην πρώην σύζυγό του.

Η κατηγορία είναι εκείνη της ασφαλιστικής απάτης, καθώς για να εισπράξει την αποζημίωση η γυναίκα φέρεται να σκηνοθέτησε το θανατηφόρο ατύχημα. Η εισαγγελέας Ανέτ Μίλικ δήλωσε: «Κατηγορείται για απάτη αλλά αρνείται το γεγονός. Ο Καμπά δήλωσε ότι σε ένα ταξίδι στο εσωτερικό του Κονγκό, τον Ιανουάριο του 2016, κλάπηκαν τα έγγραφα, τα χρήματα, το τηλέφωνό του».

Το 2018 ο Καμπά προσπάθησε να επιστρέψει στη Γερμανία. Στη γερμανική πρεσβεία στην Κινσάσα και στους συνεργάτες του, τους συνάδελφούς του, είχε γνωστοποιήσει ότι τα νέα του θανάτου του ήταν ψευδή.  Μετά από μακρές έρευνες και γραφειοκρατικές διατυπώσεις είχε επιστρέψει στο παλιό του σπίτι, κοντά στο Γκελζενκίρχεν.

Είχε επίσης τη δουλειά του πίσω και κάποιος θα χαμογελούσε ενθυμούμενος τη νεκρολογία που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία.  Ο Μάνουελ Νόιερ άκουσε επίσης τα καλά νέα και είπε στην Bild:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γνωρίζω ότι είναι ακόμα ζωντανός. Τα νέα του θανάτου του με συγκλόνισαν. Ως παιδί ήταν ταλέντο. Είχε φύγει από το Κονγκό με την οικογένειά του λόγω του εμφυλίου πολέμου. Οι γονείς του επέστρεψαν στην Αφρική το 2005 κι έπρεπε να τους ακολουθήσει, αλλά η Σάλκε του πρόσφερε ένα συμβόλαιο για τη Β΄ ομάδα και ο Καμπά κατάφερε να ζητήσει άσυλο και να μείνει στη Γερμανία. Όπου βρίσκεται ακόμα, ανάμεσα στην ευτυχία των φίλων του που τον πίστεψαν νεκρό».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*