ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ούτε τα βοθροκάναλα δεν μπορούν να τους καλύψουν! Μειωμένες έως και 55% οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις στον ΕΦΚΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Κάθε ρεκόρ αναξιοπιστίας καταρρίπτει καθημερινά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, παρουσιάζοντας αλλοιωμένα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Η “Αυγή” της Κυριακής παρουσιάζει άλλο ένα “κατόρθωμα” του υπουργού Εργασίας, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη ισχυρίστηκε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ, μαζί με… άλλες συνταξιοδοτικές “υποθέσεις”, ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο!

Τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις έρχονται να καταρρίψουν το αφήγημα του υπουργού Εργασίας για “επιστροφή στην κανονικότητα”, καθώς αφορούν τις συντάξεις που εκδόθηκαν το τελευταίο τετράμηνο, από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και συγκριτικό πίνακα με τις συντάξεις την περίοδο του 2018.

Όπως προκύπτει, το τελευταίο τετράμηνο ο ρυθμός έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων από τον ΕΦΚΑ μειώνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο αριθμός των εκκρεμοτήτων. Από τις 50.525 ληξιπρόθεσμες αιτήσεις που είχαν συσσωρευτεί τον Ιούνιο, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 30% μέσα σε ένα τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι εκκρεμότητες να φτάσουν τις 65.133 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακόμα χειρότερα είναι τα συγκριτικά στοχεία του ΕΦΚΑ που αφορούν την ολοκλήρωση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων, δηλαδή των συντάξεων που εκδόθηκαν μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου τα έτη 2018 και 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συντάξεις που εκδόθηκαν το επίμαχο διάστημα το 2018 είναι από 35% έως 55% περισσότερες από αυτές που εκδόθηκαν το τελευταίο τρίμηνο.

Αναλυτικά, ενώ τον Ιούλιο του 2018 ο ΕΦΚΑ βγάζει 13.503 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, τον ίδιο μήνα του 2019 ο αριθμός πέφτει στις 8.573. Ακόμα χειρότερα είναι τα στοιχεία για τον Αύγουστο. Από τις 12.488 συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ΕΦΚΑ, τον ίδιο μήνα το 2019 πέφτουμε στις 6.191. Δηλαδή ο αριθμός μείωσης στην έκδοση αποφάσεων προσεγγίζει το 55%! Η κατάσταση συνεχίζει να είναι το ίδιο κακή και τον επόμενο μήνα, όπου η διαφορά μειώνεται στο 40%. Δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2018 ο ΕΦΚΑ προχωρεί συνολικά στην έκδοση 14.453 συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ενώ τον ίδιο μήνα του 2019 περιορίζεται στην έκδοση 9.000 αποφάσεων συνταξιοδότησης.

Πηγή https://left.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Go to Top
%d bloggers like this: