ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Την ικανοποίηση του για την πορεία της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις εξέφρασε ο Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, έχουν πραγματοποιηθεί 250.000 επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, έχουν γίνει 43.000 αιτήσεις και πάνω από 17.000 έχουν ήδη ενταχθεί.

Όπως τόνισε ειδικότερα σε καθεστώς ρύθμισης έχουν υπαχθεί 378 εκατ ευρώ κι έχουν εισπραχθεί 10 εκατ ευρώ εφάπαξ.
Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένο παράδειγμα ασφαλισμένου με χρέος 78.000 ευρώ, ο οποίος λόγω χρεών αδυνατούσε να βγεί στη σύνταξη,ο κ.Πετρόπουλος εξήγησε πως με την ένταξή του στη ρύθμιση το χρέος του ασφαλισμένου θα μειωθεί στις 17.000 ευρώ, θα λάβει σύνταξη 600 ευρώ και η δόση για την εξόφληση του χρεους του, θα είναι της τάξης των 160 ευρώ τον μήνα.
Η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται ότι αφορά 1,3 εκατ. ασφαλισμένους οφειλέτες και εργοδότες οι οποίοι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ρυθμίσουν τα σχεδόν 30 δισ. που τους χρέωσαν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2011-2015! Όταν έκλειναν οι εταιρείες, έμεναν άνεργοι επαγγελματίες και επιστήμονες, όταν αδυνατούσαν οι έμποροι να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υπέρογκες, εν μέσω κρίσης και Μνημονίου, εισφορές στον ΟΑΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ και τα άλλα ταμεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*