ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ομολογία του “ΑΡΙΣΤΟΥ” Κουμουτσάκου για το… σόου στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

MEDIA/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Στο φως η πρόσκληση που αποκαλύπτει τα ψέμματα της Νέας Δημοκρατίας – Κοτζιάς: Η ΝΔ υπηρετεί τα στενά κομματικά της συμφέροντα…Στην έμμεση παραδοχή ότι αποχώρησε από την προχθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για λόγους εντυπωσιασμού προχώρησε χθες ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Με την (προ)χθεσινή μας κίνηση θέλαμε να σηματοδοτήσουμε ότι χρειαζόμαστε πληροφόρηση όταν “τρέχουν” τόσο μεγάλα θέματα» ανέφερε σε συνέντευξή του, διευκρινίζοντας πάντως ότι η Ν.Δ. θα συμμετάσχει στο νέο όργανο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. «Θέση της Ν.Δ. είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Είμαστε έτοιμοι με σχέδιο νόμου για αυτό» τόνισε, ενώ χαρακτήρισε «ειρωνικό το να μην μπορεί να συζητήσουμε στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για όλα τα ανοιχτά θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας, από τη στιγμή που ήταν παρόντα τα κόμματα». Στην ερώτηση γιατί ενώ η Ν.Δ. γνώριζε για το συμβούλιο από τις 12 Ιουλίου δεν έθεσε ζήτημα διεύρυνσης της ατζέντας, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι «οι τυπολάτρες πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν συνεδριάζει ανά τέσσερις μήνες το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, όπως ορίζεται».

Ανέφερε δε ότι με δύο επιστολές η Ν.Δ. έχει ζητήσει τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή και πως ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Δουζίνας δεν απάντησε καν. Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επανέλαβε ότι «δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία, ούτε σε αυτή τη Βουλή ούτε στην επόμενη». Ωστόσο, τόνισε εκ νέου ότι το κρατίδιο «όταν κυρωθεί η συμφωνία, θα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αυτόματα, βάσει της συμφωνίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: