ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

«Όχι» του ΣτΕ για το διαβατήριο του Βαγγέλη Μαρινάκη

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ by

Κλειστά κρατά τα σύνορα το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προσπαθεί επί μήνες να πάρει πίσω το διαβατήριο που του αφαιρέθηκε με εισαγγελική διάταξη για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1» και παραμένει ως σήμερα στα συρτάρια της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Ελληνικής Αστυνομίας για την αφαίρεση του διαβατηρίου του, ζητώντας την αναστολή και την ακύρωσή της ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Είχε προηγηθεί η διάταξη της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πειραιά, με την οποία του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για την υπόθεση του «Νoor 1». Ομως η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, που έκρινε ότι δεν συντρέχει σχετικός λόγος δημοσίου συμφέροντος. Οταν ο εφοπλιστής ζήτησε να του επιστραφεί το διαβατήριο, η Αστυνομία αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να προσφύγει στο ΣτΕ.

Οι σύμβουλοι Επικράτειας που εξέτασαν την αίτηση αναστολής (η αίτηση ακύρωσης θα εκδικαστεί στις 5 Φεβρουαρίου) έκριναν ότι η αφαίρεση διαβατηρίου γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διαφυγής στο εξωτερικό, ενώ απέρριψαν τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να τιμωρεί.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε αντίστοιχη αίτηση συζύγου επιχειρηματία εμπλεκόμενου στα εξοπλιστικά, της οποίας το διαβατήριο είχε αφαιρεθεί λόγω εμπλοκής της σε υπόθεση ναρκωτικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: