ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ο Βέττας κατακεραυνώνει Καραγκούνη και τον θίασο Μητσοτάκη: «Ποτίζετε» τις ακραία δεξιές αντιδράσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

«Η ΝΔ συκοφαντεί ανθρώπους χωρίς να τους προσάπτει κάτι. Ρωτάμε ευθέως, έχουν να προσάψουν κάτι στον κ. Κόκκαλη, να το πουν τώρα και απαντούν ότι δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο. Είμαστε πολιτικά πρόσωπα, ή θα μιλάμε με στοιχεία ή θα σιωπούμε. Ο κόσμος καταλαβαίνει», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, στην ΕΡΤ 1.
Η συνέντευξη

Σχετικά με τα εθνικά θέματα

Στα εθνικά θέματα προχωράμε με συναίνεση, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, με σύμπνοια και δεν υπάρχουν σοβαρές απόψεις «αφήστε τα εσείς για να τα φτιάξουμε εμείς». Αυτό δεν θα τολμούσαμε ποτέ να το πούμε, γιατί οι απέναντι δεν περιμένουν να τα φτιάξουν κάποιοι. Οι απέναντι επιμένουν, προβοκάρουν και απειλούν και ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα μήκη και σε όλες τις εντάσεις. Ξεκάθαρος. Αυτή η χώρα δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και είναι δυνατή και μπορεί να υπερασπιστεί την εθνική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της. Αυτό είναι απολύτως σίγουρο. Θα περίμενα από τη ΝΔ να σταθεί στο πλευρό της δήλωσης του κ. Τσίπρα. Μιλάνε για σύμπνοια αλλά στην πραγματικότητα τορπιλίζουν την προσπάθεια της χώρας.

Οι αντιδράσεις στις παρελάσεις λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δεν υπήρξε γενικευμένη αντίδραση κατά τη διάρκεια των παρελάσεων. Προφανώς υπάρχουν περιορισμένες αντιδράσεις που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στις ακραία δεξιές αντιδράσεις που έχουν το σκοπό τους και τις έχει ποτίσει η ΝΔ με τις μισαλλοδοξίες και τις διαχωριστικές γραμμές και σ’ ένα μέρος του ελληνικού λαού που έχει διαφορετική άποψη και είναι απολύτως σεβαστή. Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια άποψη. Η χώρα νομοθέτησε, ψήφισε, έλυσε ένα χρόνιο, μείζον, εθνικό ζήτημα.

Για την υποψηφιότητα Κόκκαλη και τον κ. Δημήτρη Μπεκιάρη, «άνθρωπο του Μαξίμου», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Καραγκούνης

Τι είναι ο κ. Μπεκιάρης; Ποιος είναι ο κ. Μπεκιάρης; Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν απαντά ο κ. Καραγκούνης γιατί κατάλαβε ότι προβοκάρει ευθέως και γι’ αυτό τον κατηγορώ ευθέως για συκοφαντία του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητώ να μάθω όνομα στελέχους που συκοφαντεί ο κ. Καραγκούνης, μιλάει εναντίον δημοσιογράφων και τους χαρακτηρίζει ως «ανθρώπους του Μαξίμου».

Για την τροπολογία περί προστασίας της α’ κατοικίας

Η χώρα βρίσκεται εκτός προγραμμάτων, άρα δεν ισχύει η άποψη περί μονομέρειας. Εμείς έχουμε αποφασίσει να προστατεύσουμε τη λαϊκή κατοικία και θα το κάνουμε. Επειδή η λαϊκή κατοικία συνδέεται άμεσα με τα επιχειρηματικά δάνεια η πρότασή μας περιέχει πρόβλεψη και γι’ αυτά. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και σήμερα μπαίνει στις Επιτροπές και εντός των επομένων ημερών θα ψηφιστεί.

Αυτά που γίνονται τώρα δεν είναι «δώρα», όσα επιστρέφουμε είναι αυτά που πρέπει να επιστραφούν στον ελληνικό λαό. Δηλώσεις δεν κάνω, θα τις κάνουν οι υπουργοί. Λέω μονο, ότι κάθετι που κερδίζεται δημοσιονομικά, να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι συντόμως, θα του επιστραφεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Go to Top
%d bloggers like this: