ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΠ ΣΤΑΡ και τα δάνεια ύψους 8.000.000€ με εγγύηση… μισό διαμέρισμα!!!

GOSSIP/Lifestyle/MEDIA/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 8.000.000€ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ…ΜΙΣΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ !!!

Πανέξυπνος επιχειρηματίας με πολύ δυνατές διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και τραπεζικό κόσμο αποδεικνύεται ο Σάκης Ρουβάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει με την Τράπεζα Πειραιώς για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Καρδίτσα ξεπερνούν κάθε όνειρο νέου επιχειρηματία, καθώς ο Σάκης Ρουβάς κατάφερε, εν μέσω κρίσης, να του εγκριθούν το 2016, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δάνεια ύψους 8 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά όταν σήμερα οι ελληνικές τράπεζες για να εγκρίνουν δάνειο θα πρέπει να υπάρχει… θεϊκή εγγύηση.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του δημοφιλούς τραγουδιστή ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο του 2017, αλλά οι δανειακές συμβάσεις με την Τράπεζα Πειραιώς είχαν δρομολογηθεί από το προηγούμενο έτος και αφού είχε γίνει πολλή προεργασία από την πλευρά της τράπεζας. Μάλιστα, κύκλοι της τράπεζας υποστηρίζουν ότι τα 8 εκατ. ευρώ ο Σάκης Ρουβάς τα πήρε με δύο δάνεια. Το πρώτο δάνειο αφορά περίπου 6,8 εκατ. ευρώ και το δεύτερο περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, για το οποίο έβαλε και υποθήκη το μισό διαμέρισμα που κατέχει η σύζυγός του, Κάτια Ζυγούλη, στο Παγκράτι! Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η διοίκηση της τράπεζας, αφού μελέτησε την επιχειρηματική πρωτοβουλία του τραγουδιστή, με την εταιρεία του να δηλώνει μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να χάσει τα εκατομμύριά της, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με όλες τις συστημικές τράπεζες και τα θαλασσοδάνεια που έδιναν σε επιχειρηματίες και ιδιώτες αμφιβόλου οικονομικής επιφάνειας χωρίς πραγματικά εχέγγυα, μελέτες βιωσιμότητας επιχειρήσεων και σωστές υποθήκες ακινήτων.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Σάκη Ρουβά ήρθαν ξανά στο προσκήνιο όταν έγινε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών του τραγουδιστή μαζί με αγωγές από τον επικοινωνιολόγο – μάνατζέρ του Κωνσταντίνο Καφίρη. Οι εταιρείες των οποίων οι λογαριασμοί δεσμεύθηκαν είναι οι «Σάκης Ρουβάς, Μουσική και Καλλιτεχνική ΕΠΕ» και «SK Κτηνοτροφική». Η πρώτη, όπως προδίδει και το όνομά της, συγκεντρώνει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Σάκη Ρουβά. Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της, παρουσιάζει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της. Συγκεκριμένα, το 2016 ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 684,1 χιλ. ευρώ, από 476,6 χιλ. ευρώ που ήταν το 2015, ενώ κατά την τελευταία χρήση η εταιρεία παρουσίασε κέρδη ύψους 32 χιλ. ευρώ, από ζημίες ύψους 163 χιλ. ευρώ το 2015.

Πάντως, ο γνωστός καλλιτέχνης έχει αναπτύξει τα τελευταία τρία χρόνια στενές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη -πέρυσι το καλοκαίρι το ζεύγος Βαρδής και Μαριάνα Βαρδινογιάννη τούς πάντρεψαν στην έπαυλή τους-, κάτι που δείχνει και τις επιχειρηματικές του ανησυχίες. Τα προηγούμενα χρόνια που ο Σάκης Ρουβάς ήταν κοντά στην οικογένεια Λάτση δεν έδειχνε να έχει τέτοιες ανησυχίες, παρά μόνο καλλιτεχνικές.

Ποια είναι η εταιρεία SK Κτηνοτροφική

Η εταιρεία SK Κτηνοτροφική συστήθηκε με διάρκεια 50 έτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24 χιλιάδων ευρώ, το οποίο «καλύπτεται εξ ολοκλήρου με καταβολή μετρητών από τον ιδρυτή Αναστάσιο Ρουβά, καλλιτέχνη», ο οποίος κατέχει τις 1.000 ονομαστικές κοινές μετοχές, αξίας 24 ευρώ η κάθε μία. Στις τελευταίες χρήσεις εμφανίζει μηδενικό κύκλο εργασιών και ζημίες ύψους 2 χιλ. ευρώ το 2016 και 2,42 χιλ. ευρώ το 2015. Ο Σ. Ρουβάς προχώρησε στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας η οποία θα δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως βιομάζα και βιοαέριο.

Σημειώνεται ότι, αν και δεν μετέχει στο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας του, ο ίδιος ασχολείται ενεργά με την προώθηση των επιχειρηματικών της πλάνων. Ο ίδιος παρουσίασε στην Καρδίτσα και σε τοπικούς φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους το project της εταιρείας βιοαερίου, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και στον τομέα των θερμοκηπίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει αγοράσει έκταση 37 στρεμμάτων. Εκεί κατασκευάστηκε μια υπερσύγχρονη μονάδα πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο. Στην πορεία αναμένεται να υπάρξουν και άλλες επεκτάσεις για την κατασκευή θερμοκηπίων που θα παράγουν βιολογικά προϊόντα και θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα.

Βιοαέριο

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που βοηθά στην αξιοποίηση των κτηνοτροφικών αποβλήτων είναι το βιοαέριο. Κι αυτό διότι, εκτός από τα οφέλη που προκύπτουν σε επίπεδο περιβάλλοντος, ταυτόχρονα παράγει αξίες για τις τοπικές κοινωνίες. Η λειτουργία μονάδων βιοαερίου απαλλάσσει τις κτηνοτροφικές μονάδες από τα επιπλέον κόστη βιολογικών καθαρισμών και διαχείρισης αποβλήτων, μειώνει το κόστος διατροφής των ζώων και εξοικονομεί χρήματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Παράλληλα, το βιοαέριο εξασφαλίζει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Σημειώνεται ότι μπορεί ο ίδιος να κατάγεται από την Κέρκυρα, ωστόσο συνδέεται με τη Θεσσαλία, καθώς η σύζυγός του κατάγεται από την περιοχή (είναι από τον Τύρναβο).

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες

Πάντως, η διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Σάκη Ρουβά ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως αναφέρεται στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» για την εταιρεία στην Καρδίτσα, σκοπός και αντικείμενο της εταιρείας του είναι, μεταξύ άλλων:

* Η βιολογική ή συμβατική εκτροφή αγελάδων, βοοειδών, πουλερικών, μοσχαριών, χοίρων, αιγοπροβάτων, προβάτων και παντός είδους ζώων και εν γένει εκμετάλλευση κτηνοτροφικών – ζωικών προϊόντων, όπως η παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία, αποθήκευση, τοποθέτηση και εμπορία παντός είδους κτηνοτροφικών προϊόντων.

* H εν γένει εμπορία παντός είδους βιολογικών -οποιουδήποτε σταδίου- ή συμβατικών κτηνοτροφικών προϊόντων και ζώντων ζώων, κρεατοπαραγωγής, παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, αβγών, δέρματος, φτερών κ.λπ., αναπαραγωγής ή άλλης εκμετάλλευσης, όπως παραγωγή, εκτροφή, πάχυνση, επεξεργασία, κατεργασία, μεταποίηση, διατήρηση, συντήρηση, τυποποίηση, βιομηχανοποίηση και διακίνηση για λογαριασμό της εταιρείας ή τρίτων, ως και η εμπορία παντός είδους προϊόντων πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς κτηνοτροφικής ή γεωργικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των παράγωγων προϊόντων και των υποπροϊόντων τους.

* H εισαγωγή και εξαγωγή των ανωτέρω προϊόντων παραγωγής ημεδαπών και αλλοδαπών οίκων και η αντιπροσώπευση αυτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

* H μελέτη, κατασκευή και εν γένει λειτουργία και εκμετάλλευση βιολογικών και συμβατικών αγροκτημάτων για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών και εκτροφή ζώων, με σκοπό την εμπορία ή μη (φάρμες).

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάκης Ρουβάς έλαβε το πράσινο φως από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστή Αρχή Ενέργειας) για την υλοποίηση και μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής βιοαερίου από απόβλητα βιομηχανικού σφαγείου, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα. Φημολογείται ότι σκοπός της SK Κτηνοτροφικής είναι και η αξιοποίηση των αποβλήτων των εργοστασίων της Νιτσιάκος για την παραγωγή ενέργειας. ereportaz.gr

το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΠΑΜ»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΠΑΜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ GOSSIP

Go to Top
%d bloggers like this: