Νίκος Νικολόπουλος: Από αουτσάιντερ, φαβορί για τη Δημαρχία της Πάτρας @NikNikolopoulos

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ/ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ by

-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΕΑ-ΠΑΤΡΑΚι ενώ η μάχη για τη Δημαρχία της Πάτρας κορυφώνεται, το ρευστό πολιτικό περιβάλλον που υπήρχε, άρχισε να διαμορφώνεται και τα νεα δεδομένα που σχηματίζονται είναι μια εικόνα-έκπληξη.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά στοιχεία μπορεί ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, να διεκδικεί δεύτερη θητεία στο δημαρχιακό θώκο, πλην όμως ονόματα όπως αυτό του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκου Νικολόπουλου έρχονται να ταράξουν τα νερά.

Αν και αρχικά, ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν αουτσάιντερ όταν είχε ανακοινώσει, στις αρχές Φεβρουαρίου την υποψηφιότητά του για την Δημαρχία στην Πάτρα, σήμερα οι εκλογικοί συσχετισμοί, όπως διαμορφώνονται σήμερα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα δίνουν νέα δεδομένα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, τον οποίο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να μπαίνει άνετα στο 2ο γύρο, διεκδικώντας τη Δημαρχία όπου εκτός από τις ψήφους της ΝΔ θεωρείται σίγουρο πως θα έχει στο πλευρό του και τις ψήφους του Λαϊκού Συνδέσμου όπως και της πατριωτικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα η τάση της πρόθεσης ψήφου φέρνει στην πρωτοπορία Πελετίδη και Νικολόπουλο με ποσοστά, μετά από αναγωγές, άνω του 20%. Έπονται Ρώρος, Αλεξόπουλος και Παπαδημάτος, με ποσοστά που κυμαίνονται από 7 μέχρι 14%.

Στη τρίτη ταχύτητα ακολουθούν Ψωμάς, Τζανάκος, Χρυσανθακόπουλος και Πατούχας, ενώ πιο κάτω βρίσκονται Πολίτης, Ντρίνιας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η τάση αποτυπώνεται ως εξής:

Πελετίδης………………24% – 26%

Νικολόπουλος……….20% – 22%

Ρώρος…………………..12% – 14%

Αλεξόπουλος…………11% – 13%

Παπαδημάτος…………7% – 9%

Ψωμάς……………………5% – 7%

Τζανάκος………………..4% – 6%

Πατούχας………………..2% – 4%

Χρυσανθακόπουλος..2% – 4

Πολίτης…………………..1% – 2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ……………..1% – 2%

Ντρίνιας………………….1% – 2%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*