«Μυρίζουν» Μητσοτάκη οι αθλιότητες Μαρινάκη, κατά Καραμανλή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

 

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

Βρώμικη επίθεση της Μητσοτακικής ηγεσίας, εναντίον του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες,  με «εργαλείο» την «ναυαρχίδα» του πολλαπλά υπόδικου κουμπάρου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έσπευσε να πανηγυρίσει για το ότι «δεν υφίσταται η υπόθεση Πυθία» . Και να μαστε πάλι, εδώ, από τις γραμμές του epikairo. Com να προτάξουμε την αλήθεια και το ρεπορτάζ κόντρα στην εξουσιολαγνεία της οικογένειας Μητσοτάκη που έχει σήμερα το κουμάντο της ΝΔ, μαζί με τα ακροδεξιά δεκανίκια της. Ας δούμε λίγο το κλίμα. Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέλαβε  εσχάτως, χρέη «αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» κρίνοντας προφανώς ότι ο κ. Μητσοτάκης, τον οποίον «πατρονάρει», εμετρήθη… εζυγίσθη και ευρέθη λιποβαρής.

Πρόδηλος ο πανικός της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, αφού απέναντι στις «δημοσκοπήσεις» στις οποίες το κόμμα της «Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήθεν «υπερέχει», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά με ογκώδεις συγκεντρώσεις, δρασκελώντας την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη. Τι αποφάσισε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι αποδεκτός, ούτε στο εσωτερικό του κόμματος του; Να αρχίσει την «Αποκαραμανλοποίηση» της Ν. Δ. προκειμένου να πείσει, ότι «αυτός είναι ο Αρχηγός». Θέλησε να αποδομήσει λοιπόν δια του κουμπάρου του την υπόθεση Πυθία. Μια υπόθεση που την μαρτυρούν δεκάδες κορυφαίοι διπλωμάτες, δικαστικοί μα κι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος…

Σαφές και μάλλον τελεσίδικο το χάσμα ανάμεσα σε Καραμανλικούς και παρέας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ένα ζήτημα στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται άμεσα και τα υπόγεια της Ε. Υ. Π.  Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας, ο συνάδελφος Βασίλης Σκουρής στο news247 κύκλοι των Καραμανλικών βγάζουν στη σέντρα ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ ως υπεύθυνο για τις ώψιμες περίεργες διαρροές που αφορούν το «Φάκελο Πυθία».

Σύμφωνα  με το ρεπορτάζ, συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή τονίζουν πως ο «φάκελος Πυθία» πήγε στη δικαιοσύνη όχι επί διακυβέρνησης του , αλλά επί θητείας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με αρχηγό της ΕΥΠ τον πρέσβη Κώστα Μπίκα. Υπογραμμίζουν επίσης πως το τρίτο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας είναι έγγραφο της εσωτερικής αλληλογραφίας του τότε Διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή με τον αείμνηστο Γιάννη Αγγέλου διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, επισημαίνουν δε ότι το έγγραφο αυτό δεν αναιρεί τα προηγούμενα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*