ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Μήνυμα Μακρόν στην Άγκυρα από την Ευρωβουλή “Η Ελλάδα δέχεται απειλές, θα είμαστε δίπλα της…”

ΑΜΥΝΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ… Σαφές μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας έστειλε από την Ευρωβουλή ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνεται με συνεχείς επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας από αέρος και θαλάσσης, ο κ. Μακρόν διαμήνυσε, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών πως η χώρα του θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας. «Θέλω να τονίσω ότι η Γαλλία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό οποιασδήποτε χώρας – μέλους, η κυριαρχία της οποίας δέχεται επίθεση. Είναι μια θέση που πήραμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή για τη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ, είναι η θέση που έχουμε διαρκώς για την Ελλάδα για τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είπα πριν από λίγες μέρες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η σημαίνουσα τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου έρχεται την ώρα που η Άγκυρα με τρεις NAVTEX δέσμευσε για 48 ώρες τον κόλπο της Σμύρνης.

Σύμφωνα με τις Navtex, οι προγραμματισμένες ώρες των διαδοχικών ασκήσεων είναι από τις έξι σήμερα το πρωί έως στις πέντε το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες θα δεσμευτούν και αύριο οι τρεις περιοχές, οι οποίες σημειώνεται ότι βρίσκονται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όμως η βορειότερη βρίσκεται σε απόσταση μόλις εννέα ναυτικών μιλιών από τις νοτιανατολικές ακτές της Λέσβου.

Και αυτή η κίνηση εντάσσεται στις τουρκικές προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο με την δέσμευση μεγάλων περιοχών για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΜΥΝΑ

Go to Top
%d bloggers like this: