ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

LIVE από τη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά για την συμφωνία για το Σκοπιανό. ΒΙΝΤΕΟ Ο Πρωθυπουργός ξεσκέπασε τον Κυριάκο (Αντώνη) Μητσοτάκη (Σαμαρά) “Σε αυτή τη μάχη θα βρεθείτε αρκετά ελλιποβαρής”Αυτή είναι η πρόταση δυσπιστίας του Κ. Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται

Η πρόταση μομφής (δυσπιστίας) κατά της κυβέρνησης μπορεί να κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας. Η πρόταση δυσπιστίας, σύμφωνα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, πρέπει να υπογράφεται από το 1/6 τουλάχιστον των βουλευτών, δηλαδή από 50 βουλευτές και η πρόταση να περιλαμβάνει με σαφήνεια τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αφού διαπιστώσει ότι η πρόταση υπογράφεται από τουλάχιστον 50 τουλάχιστον βουλευτές, διακόπτει τη συνεδρίαση αμέσως στο σημείο που εκείνη την στιγμή βρίσκεται. Αυτό θα γίνει και όταν θα κατατεθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σήμερα το απόγευμα.

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μπορεί να αρχίσει εάν θέλει η κυβέρνηση είτε άμεσα, εκείνη την στιγμή, είτε το αργότερο σε δύο ημέρες. Η κοινοβουλευτική συζήτηση είναι τριήμερη και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 12 το βράδυ της τρίτης ημέρας με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο εάν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών δηλαδή 151 ψήφους. Σε περίπτωση που καταπέσει μια πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να κατατεθεί για τον ίδιο λόγο νέα, εάν δεν έχουν περάσει 6 μήνες, εκτός εάν τη νέα την υπογράφουν 180 βουλευτές.

Η κυβέρνηση βέβαια, μπορεί να μετατρέψει, εάν θέλει την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας σε επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή. Η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης των δύο προτάσεων είναι η ίδια ακριβώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top