Λαοθάλασσα νίκης αποθέωσε τον Τσίπρα στη Λαμία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

Σε μια ακόμη μεγαλειώδη συγκέντρωση- κατά τι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του 2015 – μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η Λαμία, η πιο ιστορική γωνιά της Ρούμελης, η πρωτεύουσα της Στερεάς, η πατρίδα του Άρη Βελουχιώτη, υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα, ως εθνικό και λαϊκό ηγέτη. Τον άνθρωπο που οι … φωστήρες της αντιπολίτευσης, έλεγαν μέχρι … πρόσφατα πως «δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο» . Άλλη μια πραγματική δημοσκόπηση είδαμε στη Λαμία. Το ενδιαφέρον είναι πως αυτή η δημοσκόπηση είχε και συγκριτικό μέτρο. Γιατί την ίδια ώρα – με μια μέρα διαφορά – που ένα ανθρώπινο   ποτάμι ξεχυνόταν στη Λαμία για να αποθεώσει τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλούσε στα… μάρμαρα της άδειας πλατείας ταχυδρομείου στη Λάρισα.

“Τα στημένα πλάνα με κομπάρσους, που του στήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, κάνουν κακό στον κ. Μητσοτάκη”, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου. “Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κύριε Μητσοτάκη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε, τη βεβαιότητα αυτή αποκομίζει συνεχώς από τότε που άφησε το Μέγαρο Μαξίμου και είναι καθημερινά με τις περιοδείες του μέσα στους απλούς ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση πως “Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του και ορίζει ξανά τις τύχες του, χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς Τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους”.

Χαρακτήρισε, τέλος ,  “ανατριχιαστικά επίκαιρα” τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: “Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων.”

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*