ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΛΑΚΙΣΑΝ… με το καλημέρα στη ΝΔ !!! Προς αποχώρηση από την ψηφοφορία για τη Novartis μπας και γλιτώσουν την διαπόμπευση…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

LIVE ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: Ψηφοφορία με δέκα κάλπες στη Βουλή… Ζωντανή Μετάδοση από την Ολομέλεια. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ένσταση αντισυνταγματικότητας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Δένδια να δείχνει το δρόμο της αποχώρησης από την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ δεν θα τοποθετηθεί σε ψηφοφορία με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς την ένσταση αντισυνταγματικότητας ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι και οι δέκα κάλπες είναι εκτός Κανονισμού της Βουλής αλλά και η αιτιολόγηση στο ψηφοδέλτιο στο ΟΧΙ (λόγω αναρμοδιότητας) είναι αντισυνταγματική. «Ο Κανονισμός λέει ότι ότι αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη. Εδώ δεν καταγγέλλεται καμία πράξη ή καμία παράλειψη», ανέφερε ο κ. Δένδιας ζητώντας μία και μόνο κάλπη.

Οπως είπε ο κ.Δενδιας το «ΟΧΙ λόγω αναρμοδιότητας» στο ψηφοδέλτιο φαλκιδεύει απολύτως και εκ του πονηρού το δικαίωμα των βουλευτών να έχουν απεριόριστο δικαίωμα ψήφου και προσπαθεί ύπουλα να υφαρπάξει το ΟΧΙ τους. «Το ΟΧΙ αυτό είναι αντίθετο με αυτό το οποίο πιστεύει η συνολική μειοψηφία. Το “ΟΧΙ” το δικό μας είναι “ΟΧΙ” λόγω ουσιαστικού λόγου. Για εμάς δεν υφίσταται κανένα αδίκημα γι’ αυτό λέμε ΟΧΙ. Δεν λέμε ΟΧΙ με την αιτιολόγηση του “ΟΧΙ” όπως εσείς προσπαθείτε να υφαρπάξετε» είπε ο κ. Δένδιας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ μίλησε για απίστευτη ανοησία της πλειοψηφίας η οποία θα καταγραφεί στον κατάλογο γελοιογραφιών πολιτικής ζωής της Ελλάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Go to Top