Κορονοϊός: Απορρίπτει τα playoffs η Serie A

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Οι ιθύνοντες της Serie A απέρριψαν την ιδέα των playoffs και θέτουν σε προτεραιότητα τα μαζεμένα παιχνίδια τον Ιούνιο ως σχέδιο για την ομαλή λήξη της σεζόν , κάτι που προϋποθέτει την αναβολή του Euro.

Την ώρα που η αγωνιστική δράση στα κορυφαία πρωταθλήματα έχει ανασταλεί πλήρως μέχρι τις αρχές Απριλίου, οι ιθύνοντες της Serie A καταστρώνουν το πλάνο τους για τη συνέχεια της σεζόν, στη σκιά του ιού Covid-19.

Καθώς οι ομαδικές συσκέψεις με φυσική παρουσία δεν συνίστανται, η Λίγκα συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη για να συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα και σύμφωνα με την Gazzetta Dello Sport εξαίρεσε αυτό της διεξαγωγής playoffs και playouts με βάση την τρέχουσα βαθμολογία. Προς την ίδια μοίρα κινείται και το σενάριο να κλειδώσει η τωρινή κατάταξη και να χριστεί αυτόματα πρωταθλήτρια η Γιουβέντους, με την ιδέα που αρέσει περισσότερο στα μέλη της να είναι ο ορισμός αγώνων ανά τρεις ημέρες τον Ιούνιο, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να τελειώσει κανονικά η σεζόν.

Βέβαια, αυτή η πρόταση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το ποδοσφαιρικό καλεντάρι, που προς το παρόν έχει κανονικά σημειωμένο το Euro, συνεπώς η πλευρά της Serie A δείχνει να ποντάρει στην αναβολή του, αν και εφόσον ο κορονοϊός επιτρέψει την έγκαιρη επανέναρξη της τρέχουσας περιόδου.

Πηγή: gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*