Κόπα Αμέρικα: Πήρε την ισοπαλία το Κατάρ με επιστροφή από το 2-0 της Παραγουάης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Μπορεί το Κατάρ να παίζει… από σπόντα στο Κόπα Αμέρικα, αλλά ήδη από την πρώτη αγωνιστική έδειξε ότι είναι «σκληρό καρύδι», καθώς κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από την Παραγουάη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0.

Το Κατάρ και η Ιαπωνία, που συμμετέχουν στη διοργάνωη, προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με την Λατινική Αμερική. Όμως, η CONMEBOL, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής, έχει αποφασίσει από το 1993 και μετά να καλεί και ομάδες που γεωγραφικά δεν έχουν καμία σχέση μαζί της.

Τότε, το Μεξικό και οι ΗΠΑ είχαν λάβει μέρος και σε κάθε διοργάνωση συμμετείχαν δύο χώρες εκτός της Ομοσπονδίας, ώστε να συμπληρώσουν τα κενά λόγω των λίγων μελών που έχει στις τάξεις της η CONMEBOL. Συνήθως, όμως, αυτές οι χώρες ήταν από την αμερικανική ήπειρο και για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης και οι δύο που κλήθηκαν είναι εκτός από αυτήν.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της Ιαπωνίας μετά το 1999, ενώ το Κατάρ δίνει το «παρών» φέτος για πρώτη φορά και θα κάνει… repeat και στη διοργάνωση του 2020, στην οποία έχει κληθεί για πρώτη φορά και η Αυστραλία. Το Μεξικό είχε συμμετάσχει σε κάθε διοργάνωση από το 1993 και φέτος μετρά την πρώτη απουσία, ενώ οι υπόλοιπες χώρες που έχουν κληθεί κατά καιρούς είναι οι Κόστα Ρίκα, Αϊτή, Ονδούρα, Τζαμάικα και Παναμάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*