ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Καθαρή λύση για τις συντάξεις με επ’ αόριστον αναβολή των μέτρων για τις περικοπές

MEDIA/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Καθαρή λύση διάσωσης των συντάξεων με επ’ αόριστον αναβολή των μέτρων για τις περικοπές στη προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων “ κλειδώνει” η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα “Έθνος”.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που επικαλείται πηγές της ΕΕ, η κυβέρνηση θα κατοχυρώσει την αναίρεση της απόφασης για περικοπή συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου του 2019 με νομοθετική διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί εκτός απροόπτου μετά τις 15 Οκτωβρίου και πάντως πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού .

Με τη φόρμουλα αυτή παγιώνεται η “ομπρέλα προστασίας” για τους παλαιούς συνταξιούχους, των οποίων οι αποδοχές έχουν υπολογιστεί με το σύστημα που ίσχυε έως τις 13 Μαΐου 2016.

Η νομοθετική ρύθμιση θα παρεμβαίνει στον νόμο 4472 του 2017, που ήρθε να προστεθεί στον προηγούμενο νόμο Κατρούγκαλου, υπό την πίεση του ΔΝΤ, το οποίο επικαλείτο δημοσιονομικούς λόγους. Η μείωση στην προσωπική διαφορά ήταν 18%.

Η μη εφαρμογή του μέτρου σημαίνει πως η προσωπική διαφορά, δεν θα περικοπεί αλλά θα “παγώσει” επ’ αόριστον.

Υπενθυμίζεται πως το περίφημο “ ψαλίδι” έως 18% στην προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων νομοθετήθηκε το 2017 για να ισχύσει από την 1 η Ιανουαρίου 2019.

Ωστόσο ενάμιση χρόνο χρόνο μετά, η κυβέρνηση εκτιμά πως οι αριθμοί που αποτυπώθηκαν και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε την 1 Οκτωβρίου στη Βουλή, δείχνουν πως υπάρχει δημοσιονομική φόρμουλα ώστε να είναι εφικτό το γενικό πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 % του ΑΕΠ το 2019 χωρίς να γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις οι οποίες κοστολογούνται στα 2,065 δισ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: