ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΚΑΤΑΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Σκάει… νέο σκάνδαλο α λα Novartis – Έκλεβε και λάδωνε πολιτικούς και άλλος φαρμακευτικός κολοσσός!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ by

ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΦΩΤΙΑ για λαδώματα πολιτικών, διοικητών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών αξιωματούχων από δεύτερο πολυεθνικό φαρμακευτικό κολοσσό, βρίσκονται στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών και σύντομα το γιγαντιαίο σκάνδαλο πρόκειται να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη. ΚΑΤΑΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Στις επόμενες μέρες… σκάει και νέο σκάνδαλο α λα Novartis-Εμπλεκόμενοι Έλληνες αξιωματούχοιΚΑΤΑΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Στις επόμενες μέρες… σκάει και νέο σκάνδαλο α λα Novartis – Λάδωνε πολιτικούς και άλλος Φαρμακευτικός Κολοσσός

Για χρόνια ακολουθούσε τις πρακτικές της NOVARTIS και της Siemens, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά, χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα ένα σύστημα ελληνικών και offshore εταιρειών ως πλυντήρια για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προορίζονταν για μίζες και δωροδοκίες.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην «kontranews» ότι τα στοιχεία σε βάρος του πολυεθνικού κολοσσού τα έδωσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ανταγωνιστικές εταιρείες.

Εξάλλου μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πολυεθνικές του φαρμάκου και τις αμερικανικές, οι οποίες για χρόνια είχαν εξασφαλίσει μια ιδιότυπη ασυλία.

Τα νέα δεδομένα στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογήσεις και τις κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, αναγκάζουν τις εισαγγελικές αρχές να επεκτείνουν την έρευνα σε όλες τις ξένες εταιρείες.

Γιατί αποτελεί κοινό μυστικό στην πιάτσα, ότι το σύνολο των πολυεθνικών κολοσσών του φαρμάκου εφάρμοζαν τις ίδιες πρακτικές τόσο για τις διακριτικές πληρωμές των πολιτικών, δηλαδή το λάδωμα όσο και για τη δημιουργία μηχανισμών σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και φορείς που έχουν σχέση με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Το μεγάλο πάρτι των φαρμακευτικών κολοσσών που κατέληξε σε λεηλασία του δημοσίου χρήματος άρχισε την περίοδο Σημίτη και συνεχίστηκε ακόμα και στο επίμαχο διάστημα κατά το οποίο η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Χρειάστηκε να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας για να βάλει χέρι στο απόστημα και να σταματήσει την αιμορραγία δημοσίου χρήματος προς τις πολυεθνικές.

Μέχρι τότε κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα σταματούσε το καθεστώς ασυδοσίας των φαρμακευτικών κολοσσών που λάδωναν κόμματα, πολιτικούς, κρατικούς αξιωματούχους, γιατρούς και βεβαίως τα μέσα ενημέρωσης.

Η διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου με τις φαρμακευτικές, αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο πολιτικό σκηνικό, με δεδομένο ότι είναι δεκάδες οι πολιτικοί από τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος που λαδώθηκαν.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται ηχηρά ονόματα επιχειρηματιών αλλά και χιλιάδες μεγαλογιατροί και είναι πολλοί αυτοί που θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες.

Στο μεταξύ οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν την παράλληλη έρευνα για το σκάνδαλο της NOVARTIS.

Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς και μια σειρά άλλα στοιχεία τα οποία περιέρχονται στους αρμόδιους δικαστές, τεκμηριώνουν σε όλα τα επίπεδα την υπόθεση και πολύ σύντομα αναμένονται οι πρώτες προφυλακίσεις.

Εδειχναν 30 φορές ακριβότερο φάρμακο

Απίστευτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν πως η Novartis και ένα δίκτυο, ενδεχομένως χιλιάδων, γιατρών θησαύριζαν στην πλάτη των Ελλήνων ασφαλισμένων! Ενώ υπήρχαν πολύ φτηνότερες εναλλακτικές, συνταγογραφούσαν φάρμακα έως και 30 φορές ακριβότερα με αποτέλεσμα αυτοί να γίνουν πλούσιοι και τα ασφαλιστικά ταμεία να φτάσουν στα όρια της κατάρρευσης! Μία ζημιά που εκτιμάται ότι φτάνει τα 23 δις ευρώ!

KONTRA

Εγγραφαν φάρμακα για να κερδίσουν το ταξίδι στην Κούβα

Μαύρο χρήμα, ταξίδια στη Κούβα εκμίσθωση πολυτελών Ι.Χ, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα μέχρι και νέα λάστιχα για τα αυτοκίνητά προσφέρουν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες στους γιατρούς για να συνταγογραφούν τα φάρμακα τους. Το σκάνδαλο Novartis φέρνει στο φως τις παράνομες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρίες για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και το μερίδιο τους στην αγορά του φαρμάκου. Οι ετήσιες παροχές στους γιατρούς (τις καλές εποχές) με μέσο όρο διάθεσης πέντε φαρμάκων, ξεκινούσαν έφταναν από 7.000 έως 10.000 ευρώ. Γιατροί του ΙΚΑ που έβλεπαν 40 με 50 ασθενείς τη μέρα θησαύριζαν στην κυριολεξία καθώς «τα έπαιρναν» από διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρίες. Ένας άλλος τρόπος για να συνεργαστούν οι γιατροί με τις εταιρίες φαρμάκων είναι η δημιουργία πρωτοκόλλου, δηλαδή, η έρευνα πάνω στο φάρμακο με την συμμετοχή ασθενών τους οποίους επιλέγει ο ίδιος ο γιατρός και τους χορηγεί το φάρμακο που προτείνει η εταιρία. Το κόστος ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δίνει η εταιρία στον γιατρό ως αμοιβή.

Με 4 σχέδια δωροδοκίας

Όχι ένα όχι δύο αλλά τέσσερα σχέδια δωροδοκίας είχε δημιουργήσει η Novartis για να πείθει τους Έλληνες γιατρούς να συνταγογραφούν τα φάρμακα της. Σύμφωνα με την έρευνα του FBI που έφτασε στα χέρια της εισαγγελέας διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, οι άνθρωποι της Ελβετικής φαρμακευτικής εταιρίας πρόσφεραν στους γιατρούς – συνεργάτες τους από ακριβά ταξίδια που συνδυάζονταν με την συμμετοχή τους σε ιατρικά συνέδρια του ενδιαφέροντος τους, ενώ τους δωροδοκούσαν μέσω ηλεκτρονικών πάνελ, με εικονικά τιμολόγια αλλά και με απευθείας πληρωμές στους γιατρούς.

Λουράντος: Υπάρχουν πολλές «Novartis»

Υπάρχουν κι άλλες φαρμακευτικές εταιρίες στελέχη των οποίων πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος. Όπως είπε, οι εταιρίες προσφεύγουν σε θεμιτές και αθέμιτες πρακτικές προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους ενώ, υπογράμμισε ότι δίνεται κατά κόρον φάρμακο της Novartis για συγκεκριμένη πάθηση ενώ υπάρχει άλλο που είναι 30 φορές πιο φτηνό. Αναφερόμενος στην καθοδηγούμενη συνταγογράφηση, υπογράμμισε ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, προσθέτοντας, όμως, ότι τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι γιατροί αλλά οι πολιτικοί. Ο ίδιος, τόνισε ότι πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και ζήτησε, οι πολιτικοί να αντιμετωπιστούν όπως και οι απλοί πολίτες, ενώ χαρακτήρισε υποκριτικό να αποκαλούνται οι μάρτυρες κουκουλοφόροι, καθώς τον νόμο για τους προστατευόμενους μάρτυρες τον ψήφισαν αυτοί που τους κατηγορούν.

ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Κορέα

Τα πρώτα 20 χρόνια από την ίδρυσή της ήταν, ως φαίνεται, υπεραρκετά για να εμπλακεί η Novartis σε σειρά σκανδάλων διαφθοράς, παραβίασης των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού και χειραγώγησης ιατρικών δεδομένων. Η εταιρεία κατηγορήθηκε επίσης ότι από το 2011 έως το 2015 δωροδόκησε με 13,5 εκατ. ευρώ γιατρούς και ιατρικά περιοδικά στη Ν. Κορέα για να γράψουν και να δημοσιεύσουν άρθρα για την προβολή των προϊόντων της. Τον Μάρτιο του 2016 συμφώνησε να πληρώσει 20,4 εκατ. ευρώ για να κλείσει υπόθεση δωροδοκίας γιατρών στην Κίνα, ενώ το 2015 είχε καταβάλει 318,5 εκατ. ευρώ επειδή δωροδόκησε φαρμακεία στις ΗΠΑ την περίοδο 2007-2012. Πέρα από τις υποθέσεις διαφθοράς, η Novartis έχει κατηγορηθεί για παραβίαση του ανταγωνισμού στην Ιταλία και στη Γαλλία – στην πρώτη το 2014 κατέβαλε 191 εκατ. ευρώ. Σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Βρετανία η Novartis έχει κατηγορηθεί ότι ενορχήστρωνε παραπλανητικές επιστημονικές έρευνες και παραποιούσε ιατρικά δεδομένα προκειμένου να υπερτονιστεί η αποτελεσματικότητα του αντιϋπερτασικού φαρμάκου της Diovan (ή Valsartan ή Tareg). Εξαιτίας της υπόθεσης αυτής η Novartis απέλυσε τρεις διευθυντές στη θυγατρική της στην Ιαπωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Go to Top