ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ο Γιάννης Στουρνάρας … Παρωχημένος δημόσιος υπάλληλος που παίζει προσωπικά παιχνίδια

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Καμένο χαρτί θεωρούν τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ακόμα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση εάν αυτή η άποψη απηχεί και την επίσημη θέση του κόμματος, κορυφαίος πολιτικός της ΝΔ δήλωσε «ο Μητσοτάκης ο αυριανός πρωθυπουργός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει φθαρμένα πρόσωπα. Η Ελλάδα χρειάζεται νέο αίμα άφθαρτων πολιτικών».

Ο Στουρνάρας διατηρώντας σχέσεις με τον Σαμαρά τον πρώην πρωθυπουργό κατάφερε και επιβλήθηκε ζητώντας από τον Σαμαρά να τον τοποθετήσει στην ΤτΕ. Ήταν μια χαριστική πολιτική θέση και κατά τα άλλα ο Draghi της ΕΚΤ μιλάει για εταιρική διακυβέρνηση. Σημειωτέον μέσα στο διοικητικό συμβούλιο και συμβούλιο νομισματικής πολιτικής ουκ ολίγες φορές έχουν απορριφθεί εισηγήσεις του κεντρικού τραπεζίτη.

Ο Στουρνάρας έχει επιλέξει την μικροπολιτική και στηριζόμενος σε ελάχιστους αχυρανθρώπους στην ΤτΕ παίζει τα δικά του προσωπικά παιχνίδια προβολής. Όμως ο Στουρνάρας έχει ξεπεράσει ουκ ολίγες φορές τον θεσμικό του ρόλο σε πλείστες περιπτώσεις, στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στο waiver ακόμη και στην επιλογή διευθύνοντα συμβούλου στην Εθνική τράπεζα.

Ο Στουρνάρας δεν επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για να βοηθήσει την ΝΔ, ούτως ή άλλως προέρχεται από το παλαιό ΠΑΣΟΚ.
Ο στόχος του είναι να δημιουργήσει πολιτικά προβλήματα στην κυβέρνηση γιατί θεωρεί ότι τον στοχοποίησε με την υπόθεση Novartis.

Στην ΝΔ πάντως θεωρούν ότι ο Στουρνάρας με την λήξη της θητείας τους στην ΤτΕ η οποία δεν θα ανανεωθεί τελειώνει ένα κύκλο ανήκει στο παρελθόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Go to Top