Ιστορική συνεδρίαση της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η ιστορική συνεδρίαση που θα λάβει την απόφαση για την επίσημη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Η διαδικασία πραγματοποιείται παρουσία μελών του Συμβουλίου Διεκδίκησης Αποζημιώσεων, εκπροσώπων των μαρτυρικών πόλεων, του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου, αντιστασιακών οργανώσεων, πρώην βουλευτών, πρεσβευτικών αρχών της Γερμανίας. Στην Ολομέλεια του Σώματος.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(“div-gpt-ad-1539094710702-0”); });

Θέμα συζήτησης είναι η Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το βράδυ θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης του προέδρου της Βουλής για τη διεκδίκησή τους από την ελληνική κυβέρνηση. Έπεται η ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης προς την γερμανική κυβέρνηση.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα πάρουν τον λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτήν την ώρα στο βήμα διαδέχονται ο ένας τον άλλον οι εισηγητές των κομμάτων.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, από το βήμα της Ολομέλειας παρουσίασε το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής με το οποίο έγινε η εδραίωση και η αποτίμηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, οι οποίες παραμένουν απαράγραπτες και ενεργές κι -όπως τονίζεται- ουδέποτε η Ελλάδα αποποιήθηκε των αξιώσεών της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*